T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Sportska događanja

Od Radatovića do Sošica trči se Žumberačkea utrka

Žumberačka utrka prvi je put održana 1996. godine i od tada se tradicionalno održava u ovom mirnom i prelijepom dijelu Lijepe naše

Od Radatovića do Sošica trči se Žumberačkea utrka

Ovogodišnje 22. izdanje održava se 2. rujna na stazi od Radatovića do Sošica. Tih 15 kilometara trči se i od prve utrke po aslatiranoj cesti, po brdovitoj stazi kroz prirodu. Start je zakazan u 15 sati u Radatovićima, a cilj je u Sošicama, no natjecatelji se za utrku prijavljuju u Sošicama, od kuda ih autobus u 14 sati prevozi do Radatovića (mogućnost prijave je i na dan utrke do 13:45, startnina je 80 kuna). Sudionici utrke će dobiti okrjepu na stazi, medalje i majice te ručak nakon utrke, koja se boduje za Hrvatsku cestovnu ligu i kup. Najbolji po dobnim kategorijama dobivaju i nagrade.

Ove godine po prvi put moguće je trčati i na kraćoj dionici duljine 5 kilometara od Sošica do Sopotskog slapa i natrag. Start je u 15 sati u Sošicama. Prijave za ovu utrku su do 14 sati u Sošicama, a startnina je 50 kuna. I ovdje će sudionici dobiti medalje i ručak nakon utrke.

Posebna atrakcija je Dječja utrka koja se od 14:30 do 15:30 održava na stazi duljine od 100 do 1000 metara i to po kategorijama za djevojčice i dječake, od predškolaca, prvih i drugih razreda pa sve do sedmih i osmih razreda osnovne škole.

Za njih su osigurani darovi sponzora, a za one na postolju osigurane su također medalje.

Za one koji žele sudjelovati na utrci 2. rujna organiziran je i autobusni prijevoz iz Zagreba, s parkirališta iza Cibone s polaskom u 11 sati, ili se može doći osobnim automobilom do Sošica. Povratak autobusa za Zagreb planiran je u 19 sati.

Svi natjecatelji i gosti sigurno će i ove godine sa sobom ponijeti brojne uspomene na gostoprimstvo domaćih ljudi i sjećanja na lijepo druženje, koje je i od prvih utrka bilo poticaj za osnivanje Atletskog kluba Žumberak. Mnogi koji su trčali ovu stazu reči će da utrka nije laka i da je prate manji ili veći usponi i nizbrdice, ali i mogućnost da se osjete ljepote Parka prirode Žumberak pa u njemu provede i više dana.

Foto: Međunarodna žumberačka utrka

Objavljeno: 22.08.2017.