Glavni izbornik
Tražilica


Comeius


Turistička zajednica grada SamoboraSamoborska vinska cestaComeius

Udruga gradova
Intense energy efficiency Sv. Barbara

Krediti, jamstva, poticaji

Sukladno strateškim odredbama Grada Samobora, razvijaju se i provode mjere usmjerene na razvoj maloga gospodarstva u gradu. Tako su pokrenuti programi kreditiranja poduzetnika kroz subvenciju kamata.

Pored programa kreditiranja, poduzetnicima su na raspolaganju neke od mjera bespovratnih potpora za programe i projekte koje su od posebnog interesa za grad Samobor. To su program potpore kapitalnim ulaganjima, potpore zapošljavanju u privatnom sektoru,  program potpore inovatorima, program potpore umjetničkim i tradicijskim obrtima te subvencija za nastupe obrtnika na sajmovima i stručnim skupovima u zemlji i inozemstvu putem Udruženja obrtnika Samobor.

U suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Zagrebačke županije provode se programi jamstva, Regionalni jamstveni instrumenti i Jamstvene sheme Zagrebačke Županije (www.zacorda.hr).

Poduzetnicima su na raspolaganju i poticajne mjere Zagrebačke županije za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje razvoja poduzetništva (www.zagrebacka-zupanija.hr)  te poticajne mjere Ministarstva poduzetništva (www.minpo.hr), Ministarstva gospodarstva (www.mingo.hr),  Ministarstva turizma (www.mint.hr) i ostalih domaćih i stranih donatora.

Poduzetnički centar Samobor surađuje na realizaciji projekata i mjera u poticanju malog i srednjeg poduzetništva što uključuje informiranje, edukaciju i pomoć poduzetnicima kod pripreme zahtjeva za dodjelu bespovratnih pomoći.

 

 

Top