Glavni izbornik
Tražilica


Pratite nas na facebooku       Pratite nas na twitteru


Comeius


Turistička zajednica grada SamoboraSamoborska vinska cestaComeius

Udruga gradova
Intense energy efficiency Sv. Barbara

Napustio nas je Damir Fabek

DAMIR_FABEK_12_01_2009S dubokom boli i suosjećanjem primili smo vijest o preranoj smrti gospodina Damira Fabeka, dugogodišnjeg pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti, našeg velikog prijatelja i suradnika.

 

Komemorativna sjednica bit će u srijedu, 15. siječnja u 13:00 sati u Galeriji Prica, a ispraćaj dragog nam pokojnika bit će u četvrtak, 16. siječnja na groblju u Svetom Martinu pod Okićem u 15:00 sati. Sveta misa zadušnica služit će se nakon ispraćaja u župnoj crkvi svete Anastazije u Samoboru.

 

Knjiga žalosti bit će otvorena u Gradskoj vijećnici Grada Samobora u srijedu, 15. siječnja od 8:30 do 18:00 sati te u četvrtak, 16. siječnja od 8:30 do 14:00 sati, a svi građani i poslovni suradnici mogu i na ovaj način posljednji put pozdraviti svog prijatelja i suradnika.

 

Damir Fabek rođen je 28. prosinca 1962. godine u Samoboru, gdje je i živio sa suprugom i dvije kćeri.

Već kao učenik osnovne škole Bogumila Tonija u Samoboru napravio je svoje prve sportske korake i stekao ljubav prema sportu, školi i budućem zvanju.

Srednju školu pohađa u Školskom centru Skender Fabković u Samoboru, a potom upisuje Fakultet za fizičku kulturu u Zagrebu koji završava u roku.

U Školskom centru Skender Fabković u Samoboru zaposlio se 1988. godine na radno mjesto profesora tjelesne i zdravstvene kulture, a po reorganizaciji Školskog centra nastavlja raditi u Ekonomskoj školi.

Aktivno je sudjelovao u sportskim i društvenim zbivanjima, ne samo u svojoj školi, već i u cijelom Samoboru.

Obnašao je dužnost predsjednika Školskog sportskog društva „Mladost“ koje je djelovalo u Školskom centru te je osnivač i predsjednik Školskog športskog kluba Samoborac pri Ekonomskoj školi s kojim je ostvario brojne uspjehe na gradskim, županijskim i državnim natjecanjima.

Svoje profesionalno znanje i trud ulaže u organizaciju mnogih učeničkih aktivnosti, natjecateljskih i rekreativnih te se dokazuje kao vješt organizator i pedagog.

Samoborske osnovne i srednje škole predstavljao je i u Županijskom savezu školskih športskih klubova te je bio član Izvršnih i Nadzornih odbora u nekoliko samoborskih sportskih udruga.

Kao tajnik Udruge za školski šport Grada Samobora organizirao je sva gradska natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola Samobora i Svete Nedelje, poput Odmorka, Škole plivanja i  Noćne trke Grada Samobor.

Među prvim profesorima samoborskih srednjih škola, u 2000. godini dobio je zvanje  profesora mentora.

Na izborima za Gradsko vijeće Grada Samobora 1997. izabran je za gradskog vijećnika, a tu dužnost obnaša i od 2000. godine.

Aktivan je sudionik Domovinskog rata od 1991. godine, a na prvim crtama bojišnice sudjelovao je u operaciji Oluja. 1991. godine pridružuje se Dragovoljačkoj oružanoj skupini,  a iste godine i Pukovniji veze Samobor. U 1995. godini sudjeluje u 20. Domobranskoj pukovniji Glina. Ima ratni čin narednika.

Ljubav prema radu školstvu, sportu i kulturi primijenio je na najbolji način, kao pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Samobora, od 2000. godine do svoje prerane smrti, u 52. godini života, 14. siječnja 2014. godine.  

Top