Glavni izbornik
Tražilica


Comeius


Turistička zajednica grada SamoboraSamoborska vinska cestaComeius

Udruga gradova
Intense energy efficiency Sv. Barbara

Napustio nas je Damir Fabek

DAMIR_FABEK_12_01_2009S dubokom boli i suosjećanjem primili smo vijest o preranoj smrti gospodina Damira Fabeka, dugogodišnjeg pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti, našeg velikog prijatelja i suradnika.

 

Komemorativna sjednica bit će u srijedu, 15. siječnja u 13:00 sati u Galeriji Prica, a ispraćaj dragog nam pokojnika bit će u četvrtak, 16. siječnja na groblju u Svetom Martinu pod Okićem u 15:00 sati. Sveta misa zadušnica služit će se nakon ispraćaja u župnoj crkvi svete Anastazije u Samoboru.

 

Knjiga žalosti bit će otvorena u Gradskoj vijećnici Grada Samobora u srijedu, 15. siječnja od 8:30 do 18:00 sati te u četvrtak, 16. siječnja od 8:30 do 14:00 sati, a svi građani i poslovni suradnici mogu i na ovaj način posljednji put pozdraviti svog prijatelja i suradnika.

 

Damir Fabek rođen je 28. prosinca 1962. godine u Samoboru, gdje je i živio sa suprugom i dvije kćeri.

Već kao učenik osnovne škole Bogumila Tonija u Samoboru napravio je svoje prve sportske korake i stekao ljubav prema sportu, školi i budućem zvanju.

Srednju školu pohađa u Školskom centru Skender Fabković u Samoboru, a potom upisuje Fakultet za fizičku kulturu u Zagrebu koji završava u roku.

U Školskom centru Skender Fabković u Samoboru zaposlio se 1988. godine na radno mjesto profesora tjelesne i zdravstvene kulture, a po reorganizaciji Školskog centra nastavlja raditi u Ekonomskoj školi.

Aktivno je sudjelovao u sportskim i društvenim zbivanjima, ne samo u svojoj školi, već i u cijelom Samoboru.

Obnašao je dužnost predsjednika Školskog sportskog društva „Mladost“ koje je djelovalo u Školskom centru te je osnivač i predsjednik Školskog športskog kluba Samoborac pri Ekonomskoj školi s kojim je ostvario brojne uspjehe na gradskim, županijskim i državnim natjecanjima.

Svoje profesionalno znanje i trud ulaže u organizaciju mnogih učeničkih aktivnosti, natjecateljskih i rekreativnih te se dokazuje kao vješt organizator i pedagog.

Samoborske osnovne i srednje škole predstavljao je i u Županijskom savezu školskih športskih klubova te je bio član Izvršnih i Nadzornih odbora u nekoliko samoborskih sportskih udruga.

Kao tajnik Udruge za školski šport Grada Samobora organizirao je sva gradska natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola Samobora i Svete Nedelje, poput Odmorka, Škole plivanja i  Noćne trke Grada Samobor.

Među prvim profesorima samoborskih srednjih škola, u 2000. godini dobio je zvanje  profesora mentora.

Na izborima za Gradsko vijeće Grada Samobora 1997. izabran je za gradskog vijećnika, a tu dužnost obnaša i od 2000. godine.

Aktivan je sudionik Domovinskog rata od 1991. godine, a na prvim crtama bojišnice sudjelovao je u operaciji Oluja. 1991. godine pridružuje se Dragovoljačkoj oružanoj skupini,  a iste godine i Pukovniji veze Samobor. U 1995. godini sudjeluje u 20. Domobranskoj pukovniji Glina. Ima ratni čin narednika.

Ljubav prema radu školstvu, sportu i kulturi primijenio je na najbolji način, kao pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Samobora, od 2000. godine do svoje prerane smrti, u 52. godini života, 14. siječnja 2014. godine.  

Top