Grad Samobor

Fašnik

Na fašničku bauštelu po sportske medalje!

Na fašničku bauštelu po sportske medalje!
08.02.
2019.

Ovogodišnja "bauštelska" tema 193. Samoborskog fašnika ne znači kako nas od 22. veljače čeka samo rad, rad i rad. Treba se malo i rekreirati

Ovogodišnja "bauštelska" tema 193. Samoborskog fašnika ne znači kako nas od 22. veljače čeka samo rad, rad i rad. Treba se malo i rekreirati, kroz rekreaciju se relaksirati i dobro se zabaviti u nekoj od obiteljskih fašničkih sportskih disciplina.

Ovogodišnja novost nam je Klizački triatlon. Na klizalištu. Prve fašničke subote, 23.2. od 14 do 16 sati. Za radničke igre na ledu trebamo 1 odraslu osobu (u čizmama) i 1 dijete (na klizaljkama). Za njih su pripremljene tri "zahtjevne" etape dužine preko 1500 mm i tri skoro pa olimpijske discipline: odštopavanje, mešanje, zidanje.

Prijava nema, samo treba doći na klizalište u bivšoj vojarni u terminu Klizačkog triatlona, a jedino vam trebaju ripne na čizmama, klizaljke, dobra volja, maska i vidljiv osmijeh. S tim da su besplatne klizaljke osigurane, a počastimo vas krafnom i hidratacijskim sredstvima. Suorganizator su Športići.

 

Na centralnoj fašničkoj lokaciji, na Trgu fašničkih velikana, u nedjelju, 24. veljače od 13 sati čeka vas Bauštelska utrka. Naš Tur d'Baustela Grand Prix održava se pod nazivom „Za Sračiće vozimo bageriće". Sve se može naslutiti iz imena: sudjeluju roditelji, predstavnici samoborskih dječjih vrtića, koji su za ovu utrku sami napravili bagere, a imaju, tvrde, i položen ispit za bageristu. Na 30-metarskom "gradilištu" 5 ekipa će pokazati svoje vještine upravljanja, izbjegavanja, rušenja, bušenja i gradnje – i to žmirečki! Od opreme je potreban bager od kartona s modnim dodacima, povez za oči, špaga za naviganje između vozača bagera i pomoćnog radnika, malo sreće i puno bučnih navijača.

 

I na kraju, najtradicionalniji fašnički sportski događaj, Srakotrk, vraća nam se i ove godine, druge fašničke subote, 2. ožujka od 11 sati. Orijentacijska maskirana utrka starta u 11 sati s Trga Srakinih mališana, završava na Trgu fašničkih velikana, a vodi kroz kontrolne točke smještene u centru Samoborske Fašničke Republike. Za orijentacijsko trčanje uz pomoć karte djeca i roditelji prijaviti se trebaju na e-mail: franjo.budi@zg.t-com.hr do srijede 20.02. do 20 sati, odnosno do kada se ne popune sva mjesta (morate dobiti potvrdu nazad na e-mail da je prijava prihvaćena).

Prijave moraju sadržavati: Ime i prezime, godište rođenja i kategoriju: M7 i Ž7 - Mlađi dječaci i djevojčice (rođeni 2010. i kasnije); M10 i Ž10 - Dječaci i djevojčice (rođeni 2009., 2008. i 2007.); M12 i Ž12 - Stariji dječaci i djevojčice (rođeni 2006. i 2005.). Suorganizator je OK Japetić, a od opreme za Srakortk potrebna je samo maska, obuća koja ne žulja i čvrsta volja da se ne stane kraj svakog štanda s krafnama prije nego se dođe do cilja.

 

Na kraju, uz sportski poziv svima na fašnički fer play, pravna služba nam savjetuje i da treba reći kako u svim obiteljskim fašničkim sportskim disciplinama sudjelujete na vlastitu odgovornost, da ne bi posle bilo nismo znali! A sad osmisliti plan priprema i spremno dočekati 193. Samoborski fašnik i osigurati si vrijednu, fašničku medalju na njemu.