Grad Samobor

Fašnik

Raspjevane dječje povorke prizvale sunce

11.02.
2018.

Raspjevano sunčano jutro i veliki broj maskiranih osnovnoškolaca obilježili posljednju nedjelju 192. Samoborskog fašnika.

Konačno je i Fašniku svanulo sunce. Nakon reda kiše, pa reda snijega, smilovalo se vrijeme i 192. Samoborskom fašniku. Slobodna fašnička republika dočekala je svojih pet minuta sunčane slave da podijeli i pokaže najbolje od sebe. Počelo je pjesmom, kako drugačije. U 10:20 sati, Trg Fašničkih velikana počeo se puniti ponosnim roditeljima, ali i mnogobrojnim posjetiteljima koji su s nestrpljenjem čekali mlade i malo mlađe da ponosno prodefiliraju najpoznatijom fašničkom pozornicom regije. Sve je krenulo nastupom dječjih zborova Pikići i Smješak koji su raspjevali i rasplesali sve prisutne, dodatno razveselivši ionako veselo i razigrano društvo na Trgu Fašničkih velikana.

Klinci su pjevali, a oni malo veći klinci čekali svoj trenutak slave da krenu u pohod na samoborske ulice i zasluženi pljesak fašničke publike. U povorci koja je startala u 11 sati, najbolje od svojih maski pokazale su osnovne škole: Samobor, Mihael Šilobod, Rude, Milan Lang i Bogumil Toni, ponovo probudivši nostalgiju za nekim davnim vremenima, kada smo djeca bili mi. Plejada maski, fašnikastičnih koreografija i nezaboravnih maskiranih trenutaka duboko će se urezati u vesela sjećanja svih sudionika ovog veličanstvenog pothvata.

Škole su svoje odradile, ali najmlađi su i dalje bili u centru pažnje i to na Trgu Srakinih mališana gdje su uživali u predstavama, plesu uličnih zabavljača, performera i razigrano maskiranih, pozitivnih likova za stvaranje dobre atmosfere. Bilo je tu i miniGOLFiranja, birale su se obiteljske maske, a sve je pjesmom začinila Minea, koja je za malene vrapce i komarce održala koncert i napravila uvod u bogato fašničko poslijepodne.