Ključevi grada Samobora u rukama su Princa Fašnika i Princeze Srake
U sklopu programa Rudarske greblice, koja se ove godine 2. srpnja održava po 32. put, priređeni su u subotu, 1. srpnja 3. Gastro susreti pri Rudniku svete Barbare
Friški rudarski zrak i debela hladovina privukli su brojne posjetitelje i ljubitelje dobre hrane, koji su mogli degustirati specijalitete od piletine. Kuhari amateri, a domaćinima iz Ruda pridružile su se ekipe iz Zagreba, Karlovca i Bjelovara, dok su van konkurencije gosti iz Drniša počastili svojim čuvenim arambašićima, hamburgerima i fritulama, imali su zadatak piceke pripremiti na svoj način, po vlastitom receptu. Uz tročlani žiri u sastavu Rene Bakalović, Zoran Djumić i Željko Kupres, ove godine i publika je birala svoje najbolje jelo, a kuhari su se zaista potrudili zadovoljiti svačiji ukus i nepce, jer moglo se birati od tingula, ajngemahteca, pohanih piceka, punjene piletine, pilećeg kotlića s pivom, paprikaša, sve uz različite priloge i umake.
S velikim zadovoljstvom i uz brojne pohvale ekipama žiri je proglasio i pobjednike ovogodišnjih gastro susreta. Pobijedile su domaće Cure na zadatku, druga je bila također ekipa iz Ruda Mik Mik, dok je treće mjesto pripalo Zeppelinima iz Bjelovara. Mik Mik-ovci su k tome osvojili i nagradu publike u vidu kotla za kuhanje, a pobjednici su primili i prigodne novčane nagrade.
Predsjednik žirija Rene Bakalović jako je nahvalio sva jela i pohvalio inicijativu organizatora iz KUD-a Oštrc, koji su pak ovo druženje, kojega se dosjetio i inicirao Zoran Djumić, poduzetnik s malezijskom adresom, ali i rudarski zet, pretvorili u još jednu tradiciju i promociju svojeg mjesta, njegove gastronomije i gostoljubivosti.
Posjetitelje su tijekom poslijepodneva zabavljali članovi Tamburaškog sastava Bez kontrole, koji su, uz pomoć radijskog voditelja Dražena Kocijana Kocke, raspjevali i rasplesali dobro nahranjenu publiku. Većina ih je dočekala i večernji etno koncert, na kojem su nastupili Kries, Adrenalica i Miriam.
S Rudarima se družio i naš zamjenik župana Hrvoje Frankić.
Objavljeno: 02.07.2017.