T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Gradonačelnica

6.000.000,00 kuna za drugi paket mjera

Grad Samobor pomaže nezaposlene, ali i one koji pune gradski proračun

6.000.000,00 kuna za drugi paket mjera

Grad Samobor donio je dana 17. travnja prijedlog drugog paketa mjera usmjerenih što bržem prevladavanju poteškoća izazvanih trenutnom epidemiološkom situacijom. Mjere su ovog puta usmjerene prije svega na sve gospodarske subjekte koji uredno izvršavaju svoje obveze i pune gradski proračun. Konačnu odluku mora potvrditi Gradsko vijeće na sljedećoj sjednici krajem travnja.

Za sve koji su uslijed epidemiološke situacije ostali bez posla i prijavili se Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a od istog ne ostvaraju naknadu, Grad je osigurao 2.000,00 kuna za mjesece travanj i svibanj. Onima koji ostvaraju pravo na naknadu u iznosu manjem od 2.000,00 kuna, Grad će doplatiti razliku.

Za sve poslovne subjekte koji djeluju na području grada Samobora, a koji su prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske bili prisiljeni prekinuti s radom Grad Samobor je osigurao mjesečnu nepovratnu financijsku pomoć prema broju zaposlenika. Iznos koji poslovni subjekt može dobiti po zaposlenom je 2.000,00 kuna, a maksimalni iznos koji može dobiti kumulativno je 200.000,00 kuna mjesečno. Bitno je napomenuti kako su poslodavci dužni 25% sredstava usmjeriti na zaposlenike, a preostalih 75% za oporavak gospodarstva.

Grad Samobor poseban naglasak usmjerio je prema svim gospodarskim subjektima koji su i uslijed epidemiološke situacije nastavili s radom no pretrpjeli su gubitke. Ako su do 15. ožujka uredno podmirili sva financijska davanja prema Gradu Samoboru, Grad će ih u potpunosti osloboditi plaćanja komunalne naknade za mjesec travanj i svibanj.

Novi paket mjera na snazi će ostati do 31. svibnja 2020. godine.

Nakon prvog paketa mjera usmjerenih pomoći gospodarstvu i građanima grada Samobora u prevladavanju aktualne epidemiološke situacije, a koje je Grad Samobor donio još 18. ožujka, iz dana u dan se prati gospodarsko stanje i donose odluke koje će maksimalno olakšati život i poslovanje građana, a pritom održati likvidnost gradskog proračuna.

Objavljeno: 17.04.2020.