Ključevi grada Samobora u rukama su Princa Fašnika i Princeze Srake
Članovi udruge Zlatna šajba i ove su godine na Proljetnom sajmu marljivo rezali salame koju su bile u konkurenciji za nagrade na 30. Salamijadi
Kada je Udruga Zlatna šajba uvela Dan otvorenih vrata tijekom Samoborskog proljetnog sajma, pokazalo se to kao pun pogodak. Poznato je da dobre stvari ne treba mijenjati pa su tako članovi udruge i ove godine na Proljetnom sajmu prionuli poslu i marljivo rezali salame koju su bile u konkurenciji za nagrade na 30. Salamijadi. Posjetitelji su ponovno u velikom broju željeli degustirati salame, a mogli su i birati između dobro poznatih samoborskih salama, špekerica ili kobasica koje su osigurali prijatelji iz inozemstva, prije svega Slovenije i Mađarske, a član udruge Zdenko Cesnik rekao je kako je ukupno bilo više od 130 primjeraka salama pripremljenih za degustaciju.
Kako bi gurmanski užitak bio potpun, pobrinuli su se i članovi Samoborske vinogradarsko vinarske udruge, a Marijan Žganjer nam je rekao da se salame i vino izvrsno sljubljuju, što su dokazala i zadovoljna lica posjetitelja, pa je za nešto više od dva sata sve bilo podijeljeno.
Objavljeno: 10.04.2017.