T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Dobro došli u Samobor

Dobro došli u Samobor, grad iznimne povijesti i kulture, po svemu jedinstven i poseban, nadomak velegrada, tek dvadesetak kilometara udaljen od hrvatske prijestolnice Zagreba.

Upravo blizina glavnoga grada ključna je za karakteristike današnjeg Samobora – modernog, razvijenog, financijski stabilnog i poželjnog za nova ulaganja. Ipak, Samobor nikad nije postao tek predgrađem glavnoga grada, već je sačuvao svoj identitet, svoje prirodne ljepote, kulturu i tradiciju.

Vođeni tom vizijom našeg grada krenuli smo i s kreiranjem nove Internet stranice Grada Samobora. Želja nam je bila stvoriti stranicu na kojoj ćete naći sve potrebne informacije iz djelokruga Gradske uprave, ali ujedno i uživati u ljepotama Samobora, kojeg još više želimo razvijati kao turističku meku kontinentalne Hrvatske.

Građani Samobora tako će na jednom mjestu pronaći sve važne dokumente i obavijesti, ali i informacije o društvenim događanjima u našem gradu, kao i galeriju fotografija u čijem stvaranju i sami sudjeluju.

Vjerujemo kako će ova stranica privući i posjetitelje našega grada i pokazati im da je Samobor puno više od svima omiljenih kremšnita i naše najpoznatije manifestacije, Samoborskog fašnika.

Nadamo se da ćemo u tome uspjeti, a Vaša pitanja, savjeti i dobronamjerne kritike i dalje će biti poticaj da u svome radu budemo još bolji, moderniji i transparentniji, a time i bliži našim građanima i posjetiteljima.

 

Gradonačelnik
Krešo Beljak, mag.educ.geogr.