T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Gradonačelnik

Po prvi put u povijesti Samobora jedan je gradonačelnik osvojio treći mandat za redom.

Prenamjena vojarne

Mnogo se toga u Samoboru u posljednjih osam godina napravilo, Samobor je postao stabilan grad, politički i financijski. Najvažnijim postignućem smatram prenamjenu prostora bivše vojarne koja je danas urbano središte Grada. Tu je i izgradnja nekoliko kapitalnih objekata, Centra za mlade, zgrade Javne vatrogasne postrojbe, izgradnja nove školske dvorane kod OŠ Samobor, ali i izgradnja potpuno nove prometne mreže i rekonstrukcija prometnica. Ne smijemo zaboraviti niti sanaciju odlagališta Trebež za koju smo povukli gotovo 100 milijuna kuna sredstava iz fondova EU, a Samoborce ovaj projekt nije koštao niti kune.

Besplatni udžbenici

Po prvi puta samoborski su osnovnoškolci dobili u potpunosti besplatne udžbenike, a sredstva u tu svrhu osigurana su i u ovogodišnjem proračunu. Osim toga, višestruko smo povećali naknadu za novorođeno dijete koja sad iznosi 10.000 kuna za treće i svako slijedeće dijete u obitelji. Nismo zaboravili niti na naše umirovljenike, kojima smo također po prvi puta osigurali božićnice i uskrsnice, a tim smjerom idemo i dalje.

Grad bez prireza!

Usprkos tome što smo i u Samoboru doživjeli gospodarsku tranziciju na hrvatski način, pa smo ostali bez velikih poduzeća, naš se privatni sektor, obrtnici i mala poduzeća, uspio restrukturirati i pokriti rupe koje su nastale. To je pokrenulo proces novog zapošljavanja, a Grad Samobor različitim mjerama pomaže procesu gospodarskog oporavka. Za dobar rezultat ponajviše su zaslužni samoborski poduzetnici koji su vlastitim radom, novim projektima i ulaganjima doprinijeli boljem punjenju proračuna, izvukli vlastito poslovanje iz krize, a time i Grad u cjelini. Zahvaljujući tome, ni u najtežim trenucima nismo bili prisiljeni uvoditi prirez. Zahvaljujući povjerenju naših sugrađana, Samobor ostaje grad bez prireza!

Uskoro – bazen!

Samobor je grad koji je za moje mladosti imao nekoliko bazena, danas imamo samo jedan. Grad poput Samobora mora imati respektabilan bazen, ne samo otvoreni, već i zatvoreni, koji će raditi tijekom cijele godine. Postoji mogućnost potpunog preuređenja kupališta na Vugrinščaku, ali razmišljamo i o novim lokacijama, kod Sportske dvorane ili na prostoru bivše vojarne.

Dokumenti za preuzimanje

Gradonačelnik volonter
Krešo Beljak

Krešo Beljak , mag.educ.geogr.
Gradonačelnik Grada Samobora
Tel: +385 1 3378 111 
Fax: +385 1 3378 113
E-mail: kreso.beljak@samobor.hr