Grad Samobor

Građani

Jan samo uživa u glazbi

12.03.
2018.

U Gradu Samoboru upriličen prijem za mladog saksofonista Jana Tominića i njegove profesore

Nakon velike pobjede koju je naš četrnaestogodišnji saksofonist Jan Tominić, učenik 1. razreda Srednje glazbene škole Ferdo Livadić, odnio u finalu natjecanja za Euroviziju mladih glazbenika, u Gradu Samoboru mu je u ponedjeljak, 12. ožujka, upriličen svečani prijem, na kojem su mu zasluženo priznanje i novčanu nagradu uručili zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat. 

Jan je po svoju nagradu došao u pratnji mame Marije, svojih profesora Aljaža Razdevšeka i Željke Vojvode, a pridružila im se i ravnateljica najbolje glazbene škole u Hrvatskoj, naše samoborske, Zdenka Merčep.

Uspjeh je to koji ih je sve pomalo i iznenadio, unatoč tome što su vjerovali u odličnu Janovu izvedbu i samim time u dobar plasman, ali pobjeda nad starijim i iskusnijim, redom izvrsnim mladim glazbenicima sve ih je ostavila bez riječi. 
Sam Jan skromno je zahvalio svima na podršci, a za sada samo nastoji uživati u glazbi i nastavit će vježbati istim ili malo pojačanim tempom koji od njega zahtijevaju buduća natjecanja.

O svemu što Jana čeka do Edinburgha i o kakvom velikom uspjehu i razini natjecanja se zapravo radi pojasnila je ravnateljica GŠ Ferdo Livadić Zdenka Merčep, a njegovi profesori i mama Marija zahvalili su na iskrenoj potpori, koja i je obećana od strane gradskih čelnika.

Za svoj veliki uspjeh Jan će, osim priznanja koje je primio, dobiti i novčanu potporu Grada u iznosu od 5.000 kuna, a očekuje se da će i županija nagraditi ovaj njegov uspješan nastup.