T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Nakon božićnica, osigurane i uskrsnice

Prijave počinju 12. veljače!

Nakon božićnica, osigurane i uskrsnice

Nakon što je gotovo 1.300 umirovljenika preuzelo svoje božićnice, Grad Samobor obradovat će ih i uskrsnicama povodom nadolazećeg blagdana. Za isplatu uskrsnica osigurano je 450.000,00 kuna u gradskom proračunu.

Grad Samobor osigurava isplatu uskrsnica i za osobe s invaliditetom i za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

To je još jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za sve građane i potvrditi teza kako je Samobor grad po mjeri čovjeka. Iznos uskrsnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu, a iznosi 200,00; 300,00 ili 500,00 kuna.

Ovim putem obavještavamo umirovljenike, osobe s invaliditetom i nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata s prebivalištem na području grada Samobora, koji imaju mirovinska i druga primanja do 2.000,00 kuna, kako pravo na isplatu uskrsnice ostvaruju svi oni koji su već ranije predali dokumentaciju za isplatu božićnice, a i dalje udovoljavaju propisanim kriterijima.

Oni koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnica, mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju u terminu od 12. veljače do 3. ožujka 2021. godine.

Obrazac se predaje na porti Gradske uprave (Trg kralja Tomislava 5, 10 430 Samobor), a osim na porti može se preuzeti i na www.samobor.hr.

Uz popunjeni obrazac obavezno je priložiti sljedeće:

  • presliku važeće osobne iskaznice,
  • odrezak mirovine za mjesec siječanj ili veljaču 2021. godine (odnosi se na umirovljenike),
  • presliku rješenja kojim se dokazuje kako je osobi utvrđeno postojanje ukupno priznatog invaliditeta od 80% na više,
  • presliku rješenja/potvrde kojim se potvrđuje kako osoba ima status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata s minimalno 100 dana sudjelovanja u borbenom sektoru.

Isplata uskrsnica vršit će se u poslovnici FINE u Samoboru, u razdoblju od 8. ožujka do 3. travnja 2021. godine.

Ispunjen i potpisan obrazac, uz svu obaveznu prateću dokumentaciju, također je moguće skenirati i poslati na e - mail adresu: uskrsnica@samobor.hr (Upravni odjel za društvene djelatnosti). 

Molimo umirovljenike na pridržavanje navedenih rokova jer njihovim istekom prestaje mogućnost kasnije prijave i samim time pravo na isplatu potpore kojom našim umirovljenicima želimo uljepšati predstojeće uskrsne blagdane.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora na broj telefona: 01 3378 132.

Objavljeno: 09.02.2021.

Dokumenti za preuzimanje