T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Civilna zaštita

Nove preporuke lokalnog Stožera

Stožer civilne zaštite grada Samobora sastao se i donio preporuke

Nove preporuke lokalnog Stožera

S obzirom na epidemiološko stanje u gradu Samoboru, Stožer civilne zaštite grada Samobora održao je u ponedjeljak 26. listopada sastanak na kojem su donijeli sljedeće preporuke:

RAD GRADSKE UPRAVE

Rad sa strankama svodi se na najmanju moguću mjeru, a sve se stranke pozivaju da što je više poslove obave putem e-maila ili telefona (Zahtjev za božićnicu i stipendije moguće je predati i online putem). Ako je pak nužno da stranka osobno dolazi u prostorije gradske uprave, dužna je prije dolaska kontaktirati službenika i dobiti termin dolaska, a na ulazu se mjeri temperatura i vrši provjera nošenja medicinske maske ili maske za lice.
Službenici su dužni po dolasku na posao izmjeriti temperaturu, održavati socijalnu distancu od 2 metra te pri korištenju zajedničkih prostorija nositi medicinske maske ili maske za lice.

GRADSKE USTANOVE

Sve ustanove kojima je osnivač Grad Samobor dužne su odgoditi događanja na kojima se očekuje povećan broj posjetitelja, ograničiti broj posjetitelja/korisnika usluga i gdje god je moguće omogućiti im rješavanje problema putem telefona ili e-maila.

Zaposlenici su dužni održavati propisanu socijalnu distancu i nositi medicinske maske ili maske za lice.
Kino predstave nastavljaju se održavati kao i dosad, sukladno važećoj Odluci.

JAVNI PRIJEVOZ

Prijevoznicima koji prometuju na području grada Samobora upućen je dopis s nalogom da su dužni provjeravati da i vozači i putnici u svakom trenu imaju medicinske maske ili maske za lice i redovito vršiti dezinfekciju vozila.
Uoči nadolazećeg blagdana Svih Svetih koji se bliži, još jednom se apelira na građane da vječna počivališta svojih najmilijih posjete u danima koji dolaze, a kako bismo svi zajedno izbjegli gužve u subotu. Grad Samobor u dogovoru s prijevoznicima osigurat će da se na autobusnoj liniji Samobor – Otruševec u dane od petka 30. listopada do nedjelje 1. studenog uvedu dodatni polasci (vozni red moguće je pronaći na mrežnoj stranici prijevoznika).
Samoborska će groblja u navedene dane raditi duže; od 07 do 19 sati.

DRUŠTVENI DOMOVI

Društveni domovi u vlasništvu Grada Samobora ne iznajmljuju se za privatne proslave.

SPORTSKA DOGAĐANJA

Trenažni procesi i zakazana sportska natjecanja se ne obustavljaju, no sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH održavaju se bez gledatelja.

GRADSKI VRTIĆI I OSNOVNE ŠKOLE

Ravnatelje gradskih vrtića i osnovnih škola još jednom pozivamo da se nastave pridržati svih propisanih Odluka HZJZ.

OSTALO

Sve privatne proslave dozvoljene su isključivo u krugu ukućana.

Također je bitno napomenuti da iz Policijske postaje Samobor mole građane da ne prijavljuju ljude kojima je određena samoizolacija, a ne napuštaju vlastiti posjed. Policija redovito provodi kontrole.

Preporuke ostaju na snazi narednih 14 dana.

Iako broj oboljelih neminovno raste iz dana u dan, vjerujemo da nema potrebe za osjećajem panike i straha, ali nužno je shvatiti ozbiljnost situacije. Sve propisane epidemiološke mjere, odluke i preporuke na razini države obavezne su za sve i ako ih se nastavimo pridržavati, situacija će se sigurno poboljšati, stoga još jednom apeliramo prije svega na odgovorno ponašanje svakog od nas.

Objavljeno: 26.10.2020.