Grad Samobor

Civilna zaštita

Požar na kući u Molvicama

Požar na kući u Molvicama
09.01.
2019.

Brza reakcija samoborskih vatrogasaca

U noći sa 7. na 8. siječnja samoborski vatrogasci zaprimili su u 1.26 sati dojavu o požaru krovišta na obiteljskoj kući u Molvicama, Burići 35. Na intervenciju su upućena dva vatrogasna vozila JVP Grada Samobora sa četvoricom vatrogasaca.

Dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci su utvrdili da je požar u razbuktaloj fazi i da je zahvatio kompletno krovište i cijeli kat kuće. Zbog potrebe za dodatnim vatrogascima i većom količinom vode za gašenje u pomoć su pozvani DVD Molvice s dva vatrogasna vozila i 8 vatrogasaca te DVD Samobor s tri vatrogasna vozila i 7 vatrogasaca. Intervencija, tijekom koje je utrošeno 27.000 litara vode, završila je oko 5 sati ujutro, a dio vatrogasaca ostao je na osiguranju i čuvanju požarišta.

U požaru je izgorjelo kompletno krovište i kat kuće izrađen od montažnih elemenata i drva, dok je u prizemlju kuće nastala velika materijalna šteta uslijed gašenja i požara. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Na intervenciji je, uz službenike Policijske postaje Samobor i djelatnike HEP-a, bio prisutan i zapovjednik VZG Samobor Mladen Žitković.