Grad Samobor

Manifestacije

Rascvjetao se Trg kralja Tomislava

14.05.
2018.

Cvjetni korzo još jednom centar Samobora obojio proljetnim bojama

U nedjelju, 13. svibnja, na glavni samoborski trg počele su se, predvođene bubnjarima, slijevati tri velike povorke djece polaznika samoborskih vrtića odjevenih u, posebno za ovu priliku, izrađene kostime koji su simbolizirali proljetne prirodne elemente: cvjetove, pčelice, bumbare, bubamare... kako bi, ujedinjene, na Trgu kralja Tomislava stvorile veliku cvjetnu livadu.

U pratnji svojih teta, učiteljica te članica i članova Folklornog ansambla Mladost, koji je organizator i obnovitelj tradicije Cvjetnog korza, svi zajedno otplesali su i otpjevali nekoliko poznatih domaćih dječjih tradicijskih pjesmica i otplesali kola, praćeni pljeskom i podrškom svojih roditelja i braće, baka i djedova, kao i svih Samoboraca i turista koji su se zatekli na Trgu.

Prije njihovog dolaska na Trg pozdravili su ih voditeljica programa Ivančica Pogrmilović, zamjenica samoborskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i zamjenik župana Hrvoje Frankić.

Šarenu proljetnu koreografiju pažljivo su pratili te mobitelima, fotoaparatima i kamerama ovjekovječli njihovi najbliži, a u narednim će danima biti prilike za pregledavanje, sortiranje i spremanje viđenog i zabilježenog.

Vrijedi napomenuti da je organizaciji ovogodišnjeg Cvjetnog korza pripomogao i Moto klub Stari grad.

Naslovna fotografija: Josip Grdjan