T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Potpore

Samoborski ugostitelji o novim mjerama

Grad je na vrijeme prepoznao probleme svojih ugostitelja

Samoborski ugostitelji o novim mjerama

Turistička industrija, a tako i sve vezano uz turizam, najviše je pogođena krizom zbog pandemije koronavirusa. Samobor je poznata kontinentalna turistička destinacija, kojoj poseban pečat daju nadaleko čuveni ugostitelji i njihovi gastronomski specijaliteti.

Prošla je cijela godina u kojoj im je najvećim dijelom odlukama stožera bio zabranjen rad, sada su mjere popustile pa su otvorene terase, a jesu li i kako su sve preživjeli pitali smo Martinu i Marijanu Karlović, vlasnice Samoborske kleti, uglednog restorana s dugom tradicijom, smještenom na glavnom gradskom trgu.

- Prvo potpuno zatvaranje svima je zaista teško palo. Mjere za ugostitelje su, srećom, došle na vrijeme, ali su bile dostatne tek da preživimo prve mjesece neizvjesnosti, a onda je postalo jasno da se moramo "okrenuti" te početi s dostavom i mogućnošću preuzimanja hrane ispred lokala, što nam je bilo potpuno novo iskustvo. Istovremeno, vrijeme "lockdowna" iskoristili smo za dodatno uređenje prostora. Posebno treba zahvaliti našim gradskim čelnicima, koji su, bez obzira na dostupne državne poticaje, svojim odlukama i dodatnim financijskim ulaganjima za ugostitelje omogućili da, unatoč ogromnom padu prometa, zadržimo sve djelatnike i zato kod nas otpuštanja nije bilo. S obzirom da smo mi, kao i većina poznatih samoborskih ugostitelja, obiteljski restoran, bilo nam je najvažnije zadržati kontinuitet, što su naši gosti i prepoznali.

Dočekali smo i otvaranje terasa, što za sada više pogoduje kafićima i onim kolegama iz branše koji u ponudi imaju brze ili jednostavnije obroke, jer mi još ipak moramo pričekati toplije dane kako bi gosti i na vanjskoj terasi u potpunosti mogli uživati u uobičajeno raznolikoj ponudi našeg restorana.

Objavljeno: 06.04.2021.