T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Civilna zaštita

Sigurnost i zaštita građana na prvom mjestu

Otvoren novouređeni Centar civilne zaštite grada Samobora i HGSS-a

U nepunih godinu dana zapuštena zgrada bivše "barutane", unutar prostora bivše Vojarne Taborec u Gundulićevoj ulici, uređena je kao funkcionalni prostor u kojem je najprije svoje mjesto našla samoborska ispostava Hrvatske gorske službe spašavanja, a potom je opremljen i prostor Centra civilne zaštite grada Samobora, obnovljena je fasada te je asfaltiran prilaz i uređen okoliš uz parkiralište.

Omogućeni su tako svi uvjeti za još efikasnije funkcioniranje sustava, danas iznimno važnog kada su u pitanju sigurnost i zaštita građana.

Tim povodom je u subotu, 8. svibnja, ispred zgrade održana prigodna svečanost, kojoj su, uz predstavnike svih službi koje djeluju u sklopu sustava civilne zaštite, na čelu s njezinim načelnikom Željkom Stancem i zamjenikom Krunoslavom Znikom, nazočili i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković te predstavnici trgovačkih društava, samoborskog Doma zdravlja i volonteri, koji se po potrebi također uključuju u sustav.

Po prvi puta su za značajna ostvarenja u sustavu civilne zaštite dodijeljene za 2020. godinu i gradske nagrade istaknutim pojedincima. Načelnik CZ Grada Samobora Željko Stanec uručio je nagrade mladoj volonterki Klari Zniki, dugogodišnjem volonteru Crvenog križa Marijanu Biškupu, članu HGSS-a Romanu Leopoldu, interventnom vatrogascu JVP-a Branku Martiću, članu Stožera CZ-a dr. Slavenu Šimurini, te tvrtki Urbane ideje d.o.o., koja je donirala vozilo stanici HGSS-a.

Zgradu i nove prostorije blagoslovio je samoborski župnik Ivica Cik, a svečanost je svojim izvedbama uveličao naš poznati klarinetist Mihael Paar.

Objavljeno: 09.05.2021.