Grad Samobor

Knjižničarije

Knjižničarski top 10

Knjižničarski top 10
29.05.
2019.

O stažu, gablecima i ostalim važnim rekordima.

Najduži staž u knjižnici – Franjo 

S nama od 1980. godine, prvo kao vozač bibliobusa, a kasnije kao najpoznatija faca sa šaltera br. 1.

Najduže na ravnateljskoj poziciji – Mirjana

Šefuje i koordinira od 2003. Kako joj je krenulo, s nama će dočekati i mirovinu

Najveća dioptrija – Maja 

Osim rekordne dioptrije koju može zahvaliti kasnonoćnom čitanju, Maja drži još nekoliko rekorda, od kojih je najpoznatiji onaj za najglasniju knjižničarku. 
A kad smo kod dioptrije i naočala, u ovaj rekord svakako ulazi i kolegica Branka s najvećim brojem ručno izrađenih lančića za naočale. 

Najviše knjiga na iskaznici – Silvija 

Najljuća borba vodila se oko ovog rekorda jer je poznato da svaki pravi knjižničar kod kuće mora imati bar metar knjiga. Ovoga puta pobijedila je Silva i njena kombinacija knjiga za stručni ispit, ženskih naslova i slikovnica.

Najviše riječi u minuti – Draženka

Iako je i za ovaj rekord bilo više kandidata, nagradu ipak dodjeljujemo kolegici Draženki. Uz ovaj rekord, Draženka drži i rekord u broju održanih razgovora s piscima, pročitanih kratkih priča i dana provedenih na dijeti, što zapravo i nema veze s knjižnicom…

Najviše pročitanih knjiga na šalteru – Tuga

Knjižničarka s najviše knjiga u glavi i najviše stranica pod prstima. Zadnja nada za one koji misle da su već uistinu sve pročitali. 

Najviše pojedenih gableca – Renata & Blaženka 

Nepravedno vitka Blaža s Dječjeg i Renata s Odraslih podijelile su nagradu za najvećeg gladuša u knjižnici.  Ako razgovaramo o odjelima, na Dječjem se oduvijek bolje i konkretnije jede, dok idilu na Odraslima često prekidaju neuspjeli pokušaji dijete. 

Najviše neiskorištenih stanki za pauzu – Željka

Većini djelatnika najdraži dio radnoga dana svakako je onih pola sata predviđenih za pauzu. Većini, ali ne i našoj Željki s Dječjeg. Rijetki su dani u kojima Željka iskoristi svojih pola sata za gablec i jednog ćemo je dana za to nagraditi….ali, ne danas! 

Najkoncentriranija knjižničarka – Ljiljana

Katalogizaciju –  zasigurno najsloženiji  dio knjižničarskog posla povjerili smo Ljiljani. Smirena i koncentrirana u svakom trenu, čak i u periodu od 13 – 15 sati kad radno mjesto dijeli s mladim, i ne toliko koncentriranim, kolegicama. (Provjeriti pod Marija i Maja).

Najviše popravljenih knjiga – Đina

Ne postoji ta slikovnica ni knjiga koju Đina ne može vratiti u život. Kao svaka prava knjižničarka starog kova knjigu će radije zalijepiti i popraviti čak i deset puta prije no što je pošalje u otpis. (Op. a. Knjižničarke nove generacije, slobodno se ugledajte!).