Grad Samobor Grad Samobor Logo

Najava

Obavijest o radu knjižnice

Obavijest o radu knjižnice
27.04.
2020.

Upute za korisnike.

Od ponedjeljka 27. 4. 2020. godine prema uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Gradska knjižnica Samobor počinje s radom, ali s ograničenim uslugama, prilagođenim radnim vremenom i uz poštivanje mjera zaštite od koronavirusa koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

USLUGE

Zbog zaštite zdravlja korisnika i osoblja te posebnih postupaka vezanih uz postupanje s građom i ograničenog prostora, u početnoj fazi moguće je koristiti isključivo usluge vraćanja građe i posudbe. Mole se korisnici da unaprijed pripreme popis građe i po mogućnosti pretraže katalog kod kuće. 

Knjižnica će pružati i uslugu rješavanja informacijskih upita isključivo uz najavu i preko elektroničke pošte, a sve druge usluge knjižnice, čitaonički prostori i programi do novih uputa Stožera neće biti aktivni.

Radno vrijeme

  • Knjižnica će raditi od 8 do 18 sati, dok će subotom biti otvorena od 8 do podneva.

Zakasnina

  • Sve knjige produžene su do 15. svibnja i zakasnina se neće naplaćivati.

Dezinfekcija

  • Za vraćanje građu nije potrebno prethodno dezinficirati. Nakon što korisnici građu vrate, ona će biti smještena u karantenu na 72 sata i dezinficirana.

Molimo korisnike da se pridržavaju uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih uz održavanje socijalne distance i korištenja dezinfekcijskih sredstava na ulazu.

Za sve izmjene i dodatne informacije pozivamo korisnike da prate naše obavijesti na službenoj internetskoj stranici i društvenim mrežama.