T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

8. Noć knjige

U samoborskoj Gradskoj knjižnici održana osma po redu Noć knjige

Samoborska Gradska knjižnica osmu po redu Noć knjige posvetila je devetoj umjetnosti - stripu, budući da je tema ovogodišnje manifestacije bila omiljeni junaci knjiga i stripova.

Svoja osobna iskustva i stremljena stoga su predstavili vrsni majstori stripa, a to su naš sugrađanin Štef Bartolić te Darko Macan i Goran Sudžuka. Ugodni razgovor koordinatorica večeri Draženka Robotić započela je predstavljanjem gostiju, a onda se krenulo s pitanjima koja su već ranije dostavili korisnici.
Tako smo imali prigodu čuti kada, kako i zašto su gosti svoj život posvetili stripu, koji su bili njihovi omiljeni junaci, da su uz njega učili čitati, usavršavali crtanje. Bilo je tu još puno pitanja, tema i razmišljanja, koja su uz duhovite seanse zaokružili cijelu večer.
Stripovsku večer u Gradskoj knjižnici 23. travnja tijekom Noći knjige obilježili su filmskom glazbom i mladi saksofonisti Jan Tominić, Lovro Pajić, Tomo Štrbac i Anton Pavić. 

Prije toga, na Dječjem odjelu održana je i zabavna radionica stripa. Da bi strip nastao potreban je, naravno, i netko tko se njime bavi, a to je bio naš sugrađanin i majstor ove umjetnosti Štef Bartolić, suator stripa o dječaku Komarcu.
Samoborski klinci i klinceze bili su vrlo aktivni na radionici pa su zajedno sa Štefom osmislili strip. I to na vrlo demokratski način, jer se prvo biralo koja će životinja uopće biti u stripu, a onda kako će se zvati, te što će se u stripu događati. I tako je korak po korak na kraju ovca Janja izbjegla boravak u kavezu, a u njemu je završio dječak čiji je nadimak Komarac.
No, tu radionici nije bio kraj, jer su potom svi mogli, uz savjete i malu pomoć, osmisliti svoje junake i nacrtati svoj strip. 

Objavljeno: 25.04.2019.