T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

9. Večer francuske šansone u Samoboru

Francuska glazbena baština na samoborski način

Uvod u 9. Večer francuske šansone, koja je održana u samoborskom kinu u srijedu, 27. ožujka, bio je čuveni Can Can u izvedbi Tamburaškog orkestra Ferdo Livadić, koji je do kraja večeri pratio dječje grupe i pjevače koji su nastupili na ovom tradicionalnom koncertu u povodu Mjeseca frankofonije.

Predsjednica Hrvatsko francuskog društva prijateljstva Samobor – Chassieu Mirjana Ljubić Komočar pozdravila je visoke goste i uzvanike, prijatelje i ljubitelje šansone, među kojima su bili i predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić te predstavnici francuskog veleposlanstva u Zagrebu. U ulozi voditeljice pridružila joj se Hana Ruklić, osnovnoškolce iz OŠ Samobor i OŠ Sveta Nedelja je na klaviru pratio Aljoša Crnobrnja, a orkestrom su dirigirali Roman Gross i Petra Vojvodić Mrvoš. 

Sjajnom Lovri Rimcu, koji se u šansoni, ali i inače na pozornici u svim ulogama, snalazi kao riba u vodi, pridružili su se i ostali članovi sada već doboro poznate glazbene obitelji Rimac/Tominić - tata Marin, sestra Lara i teta Marija. Za potpun užitak nedostajao je još samo Jan Tominić i njegov saksofon. Uz raspjevane Rimce svojim su izvedbama oduševile i Hana Ruklić, Anja Jogunica i Dijana Firkelj iz IV. zagrebačke gimnazije, te, naravno, Đurđica Pleše Vujica, koja je jednu od pjesama posvetila i nedavno preminuloj majci.

Na repertoaru su i ovaj puta bili ponajbolji francuski autori i izvođači šansona, od Offenbacha, Aznavoura, Becauda, Legranda, Piaf i drugih, do Zaz i tradicionalnih pjesama.

Dani frankofonije još uvijek traju pa su i ljubitelji kinematografije pozvani da u četvrtak, 28. ožujka, dođu na besplatnu projekciju švicarskog filma Sweet Girls, koja počinje u 19,30 sati u Pop Up kinu na Autobusnom kolodvoru.

Objavljeno: 28.03.2019.