T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Akvareli na skeli

Druženje likovnih umjetnika na obalama rijeke Save kod skele u Medsavama došlo je do svoga 12. izdanja

S radošću su se i ove godine prve nedjelje u mjesecu lipnju umjetnici iz Samobora, Zaprešića, Zagreba i gosti iz drugih mjesta u Hrvatskoj i Sloveniji okupili na tradicionalnoj likovnoj koloniji. Kista, olovke i drugih tehnika primilo se pedesetak likovnih umjetnika, a organizatore posebno veseli vrlo dobar odaziv mladih nada.

Organizatori su Udruga likovnih umjetnika Samobor, Udruga likovnih stvaralaca Zaprešić, Samoborski muzej i Muzej Matija Skurjeni, a izložba je gostovala u Brežicama, Zagrebu, Zaboku i drugim mjestima.

Ukupno do sada je osmišljeno 46 izložbi, a svaku koloniju pratio je i pripadajući katalog te video zapis. Na Akavarelima su sudjelovali i umjetnici iz Slovenije, Austrije, Italije, Mađarske, Srbije, Norveške, Švedske te jedne godine i iz dalekog Čilea.

Predsjednici zaprešićke i samoborske udruge - Irena Škrinjar i Ivan Tibor Grujić najavili su da će i ovogodišnji radovi nakon likovne kolonije biti izloženi u Muzeju Matija Skurjeni i Samoborskom muzeju, a predgovor ovogodišnjem katalogu napisat će Ivica Kiš.

Foto: Ivan Tibor Grujić

Objavljeno: 04.06.2018.