T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

"Zorja je zorja" i nakon četiri i pol desetljeća

Folklorni ansambl Mladost završnim svečanim koncertom obilježio 45 godina rada

I veterani i mladi članovi Folklornog ansambla Mladost s lakoćom su se prilagodili novoj pozornici u Centru za mlade, popularnom Bunkeru, u kojem su za Samoborce, svoje goste i prijatelje u petak, 8. prosinca, priredili svečani završni koncert naziva Zorja je zorja, kojim su obilježili 45 godina svojega rada.

Uz stare i nove koreografije kroz deset točaka programa prezentirali su svoju povijest, ali i budućnost, koja se ogleda u raznolikosti repertoara kojeg su izveli naši Mladostaši; od onih koji su se nakon godina pauziranja vratili u društvo, stalnih članova, pa sve do malih "pužeka", koji svojim plesom, pjesmom i svirkom uvijek iznova izmame pljesak vjerne publike.

I ove večeri proveli su nas kroz folklornu tradiciju našega kraja i ostalih dijelova Lijepe naše pa smo tako uz pjesmu i ples bili u Hrvatskom zagorju, Podravini, Bilogori, Posavini, Međimurju i Lici, sve začinjeno besprijekorno "zglancanim" izvornim nošnjama ili njihovim replikama, o kojima se vodi posebna briga.
Bio je to i povod da se u godini velike obljetnice zahvale svima koji su tijekom 45 godina podupirali rad ansambla, a posebna priznanja članovima FA Mladost za njihove zasluge uručio je predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih društava Zagrebačke županije i predstavnik Hrvatskog sabora kulture Zlatko Herček. 

Dijamantna diploma uručena je dugogodišnjoj umjetničkoj voditeljici i koreografkinji Ivančici Pogrmilović, a društvo je za svoj rad dobilo i posebno priznanje

 

Objavljeno: 11.12.2017.