T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstave

Bajke u trapericama

klasične bajke braće Grimm u suvremenom ruhu redatelja i autora BORISA KOVAČEVIĆA u izvedbi Teatra BARAKUDA2012 uzrast 4+

Bajke u trapericama

BAJKE U TRAPERICAMA

klasične bajke braće Grimm u suvremenom ruhu

 

redatelja i autora BORISA KOVAČEVIĆA

u izvedbi Teatra BARAKUDA2012

 

Dječji svijet nedjeljom u 5 - 25. 03. 2018., u 17 sati

POP UP Kino na Autobusnom kolodvoru, Samobor

Ulaznica 25 kn

 

 

Bajke braće Grimm dio su kolektivne svijesti suvremenog čovjeka. Njihov značaj i utjecaj na kulturu, umjetnost pa i život zapadnog svijeta može se mjeriti jedino s utjecajem Biblije ili grčkih mitova.
Kao i svako umjetničko djelo one su duboko ukorijenjene u mjesto i vrijeme svojeg nastanka. Nad tim oporim svijetom uzdižu se čudo i fantazija kao fascinantan protest ljudskog duha nad svim nepravdama i ograničenjima uvijek nesklone nam stvarnosti.

A što je s bajkama danas? Ima li danas čuda koja će nas utješiti? Imamo li mi danas mašte kojom ćemo oslikati svoje ideale?

Bajke u trapericama ne žele se natjecati s Grimmovim bajkama, niti se imaju namjeru pridružiti njihovoj često opravdanoj kritici. Bajke u trapericama su samosvojne pripovijetke koje žele biti jasne i razumljive djeci dvadeset i prvog stoljeća, a koje žele istovremeno s ponosom ukazati na izvor svoje inspiracije i tradiciju iz koje proizlaze.

Bajke u trapericama žele dati pravo našoj djeci da čudesan i fantastičan svijet od kojeg rastu krila otkrivaju na podlozi svoje svakodnevice i da se s vječnim moralnim i etičkim načelima upoznaju u kontekstu društvenih i ekonomskih odnosa koji ih u stvarnosti okružuju.

 

Objavljeno: 14.03.2018.