T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Čudesan svijet šuma

Izložba fotografija Šuma okom šumara i ove godine u Samoboru

Dio velike međunarodne izložbe s 13. Bjelovarskog salona fotografije Šuma okom šumara četvrtu godinu zaredom predstavljen je i u Samoboru.
Inače odlično posjećena izložba, ovaj je put otvorena u petak, 2. ožujka, u Centru za mlade Bunker tek pred nekolicinom posjetitelja, jer vani je padala ledena kiša pa su se samo oni najhrabiji otputili do bivše vojarne. No, do 11. ožujka, do kada je izložba otvorena, svi će imati priliku pogledati najbolje i najljepše fotografije koje su prošle godine svojim aparatima zabilježili naši i strani šumari.

Uz kustosicu i voditeljicu Galerije Prica Nikolinu Šimunović, nekoliko riječi o samoj izložbi rekao je Damir Otmačić, glavni čuvar prirode u Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje, a izložbu je otvorila zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Grada Samobora Maja Gračanin. 

Ova međunarodna izložba, nakon prvog postava u Bjelovaru, kreće na put u gradove diljem Hrvatske pa tako i Samoborci imaju priliku upoznati čudesan svijet šuma onako kako ga vide sami šumari. Inače, na 13. Salon fotografija stiglo je ukupno 386 fotografija od 40 autora, a tročlani ocjenjivački odbor je za izložbu odabrao 204 fotografije od 36 autora, i to 116 pojedinačnih i 23 serije s 88 fotografija.

Svi nagrađeni i pohvaljeni radovi predstavljeni su i na stranicama obimnog kataloga koji prati izložbu.

 

Objavljeno: 05.03.2018.