T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Čudesni samoborski totemi

Izložba radova članica i polaznika Samoborske keramičarske radionice Gizele Kovačič Ulle u Gradskoj knjižnici

Prije ljetne stanke u samoborskoj Gradskoj knjižnici je u petak, 15. lipnja, otvorena izložba radova članica i polaznika Samoborske keramičarske radionice, koju vodi naša poznata i nadaleko priznata keramičarka Gizela Kovačić Ulle.

Već smo navikli da iz njene radionice redovito izlaze sjajna umjetnička djela, što je potvrdila i ova izložba, na kojoj je izloženo više od 40 radova na temu totema.

Male i velike vertikalne skulpture, nizovi formi, boja i oblika, koji se mogu mijenjati i dopunjavati, zasluženo su plijenili pažnju brojnih velikih i malih posjetitelja na otvorenju ove izložbe, koju svakako pogledajte tijekom ljeta u izlozima naše knjižnice.

Gizela Kovačić Ulle zahvalila je svima koji su podupirali ovaj umjetnički projekt, kao i svojim keramičarima koji su se saživjeli s ovom kreativnom pričom, a posebice na njihovom predanom radu, koji je rezultirao jednom od najljepših zajedničkih izložbi do sada.

U ime svih autora uzvratno je njihovoj voditeljici i mentorici zahvalila Irena Šepl, nakon čega su se svi još dugo ostali družiti, iznova razgledavajući čudesne samoborske toteme.

Otvorenje izložbe svojim pjesmama uveličao je Dječji zbor Smješak, pod vodstvom prof. Vesne Radinčić.

Objavljeno: 15.06.2018.