T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Cvjetni motivi i prije proljeća

Izložba akvarela Karlovčanke Biserke Lovnički u Komunalcu 

U petak, 7. veljače, u predvorju zgrade Komunalca u Samoboru predstavila se Biserka Lovnički, slikarica iz Karlovca, sa svojim akvarelima na temu cvijeća.

Prisutnima se u ime Komunalca i Ogranka Matice hrvatske Samobor, kao organizatora, obratila Snježana Zakanj Radovanić, zahvalivši svima na odazivu i podršci u ostvarivanju ovakvih projekata. O samim akvarelima  i poetičnom senzibilitetu autoričinih djela govorio je prof. Željko Nemec, dotaknuvši se i naše poznate slikarice akvarela Slave Raškaj.
Katarina Trbović i Biserka Perašin iz Karlovca te naša sugrađanka Zlata Bujan Kovačević dodatno su obogatile otvorenje izložbe pročitavši svoje stihove, a u glazbenom dijelu nastupio je klarinetist prof. Ratko Pogačić. Biserka Lovnički je nakon pozdravne riječi zahvalila svima koji su došli na otvorenje, a posebno onima koji su pomogli u realizaciji izložbe.     
Izložbu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, pozdravivši prisutne te poželio još puno ovakvih izložbi slikara iz drugih gradova. Na kraju su Karlovčanke zapjevale starogradske pjesme, što je s oduševljenjem prihvatio naš poznati slikar Milan Kuhar Pila te uz njih i sam zapjevao.

Objavljeno: 10.02.2020.