T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti

Diploma „Milka Trnina“ dodijeljena Mihaelu Paaru i Camerati Cantilly

Šestogodišnje stvaralaštvo i doprinos umjetničkom stvaralaštvu drvenih puhača nagrađen prestižnom diplomom Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

Diploma „Milka Trnina“ dodijeljena Mihaelu Paaru i Camerati Cantilly

Samoborski ansambl Camerata Cantilly pod vodstvom umjetničkog voditelja i osnivača, proslavljenog klarinetista Mihaela Paara dobitnici su prestižne diplome „Milka Trnina“ za 2019. godinu.

Diplomu dodjeljuje krovna strukovna udruga Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika ansamblima za izrazito uspješne projekte u protekloj godini i to od 1958. godine.

Ansamblu, odnosno g. Mihaelu Paaru uručena je u ponedjeljak 14. prosinca 2020. u Muzeju za umjetnost i obrtu u Zagrebu, a zasluge osim šestogodišnjeg vrhunskog stvaralaštva bio je i prošlogodišnji svečani obljetnički koncert Camerate Cantilly održan u Maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski. Riječ je o jednom od značajnijih koncerata za ansamble drvenih puhača kojim je okrunjen kontinuirani rad i vrhunsko vodstvo Mihaela Paara.

Više o proteklom radu, nadolazećim projektima te izlasku novog CD-a možete poslušati u intervjuu s umjetničkim voditeljem i osnivačem održanim na Radio Samoboru.

Od srca čestitamo Mihaelu Paaru i Camerati Cantilly na ovom priznanju!

Objavljeno: 30.12.2020.