T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

Edukativno predavanje i posljedni koncerti Youngmasters festivala u Samoboru

Od 28.8. do 30.8. građani mogu uživati u posljedna tri koncerta Youngmasters festivala u Samoboru

Edukativno predavanje i posljedni koncerti Youngmasters festivala u Samoboru

U ponedjeljak 28. kolovoza s početkom u 16 sati u dvorani Glazbene škole Ferdo Livadić održat će se edukativno predavanje međunarodno priznatog gitarista Lorenza Michelija na temu Kulturni identitet i djela Maria Castelnuova Tedesca, skladatelja ''zaustavljenog između dvaju svjetova''. U sklopu predavanja, nekoliko skladbi M. C. Tedesca izvest će polaznici majstorskog tečaja gitare.

Osim trodnevnog rada sa studentima gitare, profesor Micheli će također kroz predavanje nastojati publici predstaviti biografiju Maria Castelnuova Tedesca te objasniti kakve se ljepote kriju iza njegovih djela za gitaru, ali i ostale instrumente. Lorenzo Micheli je veliki poznavatelj, analitičar i interpret glazbe M.C. Tedesca te je slična predavanja održao na nekoliko uglednih glazbenih Festivala diljem Europe. Seminar na engelskom jeziku neće biti namijenjen samo studentima već i profesorima glazbe i širem auditoriju.

Nakon predavanja, večer će na Youngmasters festivalu biti obogaćena koncertnim programom pa će tako u dvorani GŠ Ferdo Livadić u 20 sati na Grand concertu nastupiti polaznici ljetne škole gitare Pedra Ribeira Rodriguesa i majstorskog tečaja violončela Tobiasa Stosieka.

Utorak 29. kolovoza u prostorijama Samoborskog muzeja u 19 sati donosi Concertino classico, a na njemu će nastupiti polaznici ljetne škole violine Nenada Merlea.

Od ovogodišnjeg Youngmasters festivala se opraštamo u srijedu 30. kolovoza u Atriju kavane Livadić gdje će se s početkom u 19 sati održati Concerto finale na kojem nastupaju polaznici ljetne škole violine Maje Fleischman kao i polaznici majstorskog tečaja gitare prof. Tomislava Vukšića.

Pregršt predivnih koncerata i edukativnog sadržaja će krasiti 7. izdanje Youngmastersa, a organzatori će Vam svakako biti zahvalni ako posjetite jedno od njih te svojom prisutnošću učinite da svi zajedno uživamo u muziciranju koje su ove godine pripremili mladi umjetnici.

Objavljeno: 29.08.2017.