T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Festivali

Glazbeni užitak za sve frankofile

8. Večer francuske šansone u Samoboru

Francuzi su, znamo iz povijesti, bili veliki osvajači. Prije više od dva stoljeća stigli su i na naša područja pa su tako svoj trag ostavili i u Samoboru. Srećom, nakon vojnih pohoda, u našim krajevima ostao je i dašak velike kulture koju su pronosili diljem svijeta, a koja se sve do današnjih dana zadržala na ovim prostorima. Samoborci su, izgleda, "pokupili" ono što im se najviše dopalo – piće, glazbu i finoću u ophođenju s gostima.

Danas zato imamo Hrvatsko-francusko društvo prijateljstva Samobor-Chassieu, puno mladih Samoboraca koji uče francuski jezik, a isto tako i brojne Francuze koji dolaze u naš grad na poziv svojih veleposlanika, koji zaista vole Samobor i često ga posjećuju.

Samoborci im uzvraćaju kroz večeri francuske šansone, na kojoj su se u subotu, 16. lipnja, najprije predstavili najmlađi polaznici – Rasplesane iskrice i učenici od 4. do 8. razreda OŠ Samobor i Sveta Nedelja. Svima poznate i drage pjesme izveli su zatim, uz pratnju TD Ferdo Livadić pod dirigentskom palicom Petre Vojvodić, Marija Tominić, Hana Ruklić, Lara, Lovro i Marin Rimac i Đurđica Pleše Vujica.

Prva večer francuske šansone, kojoj su nazočile i predstavnice Veleposlanstva Francuske u RH i Francuskog instituta u Zagrebu, koje je ugostila predsjednica Hrvatsko-francuskog društva prijateljstva Samobor-Chassieu i voditeljica programa Mirjana Komočar Ljubić, završila je uz neizostavni Can Can.

Objavljeno: 17.06.2018.