T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti i udruge

Gordan Črpić ostaje na čelu samoborskih matičara

Izborno-izvještajna skupština Ogranka Matice hrvatske u Samoboru

Gordan Črpić ostaje na čelu samoborskih matičara

Na izborno-izvještajnoj skupštini Ogranka Matice hrvatske u Samoboru, koja je održana 19. ožujka, u Centru za mlade Bunker, za predsjednika samoborskog ogranka matičara ponovno je jednoglasno izabran Gordan Črpić.
Nova potpredsjednica je Sandra Sinković, članovi Predsjedništva uz njih su još Ivan Mužanić, Želimir Štahan i Snježana Zakanj Radovanić, tajnica ostaje Lada Lokmer, a Nadzorni odbor čine Nada Brglez, Grozdana Korpar i Zvonko Jurčević.

Književni odjel vodit će Lada Lokmer, glazbeni Ivan Mužanić, likovni Snježana Zakanj Radovanić, povijesni Sandra Sinković, prirodoslovni Želimir Štahan, a voditelj odjela za kazalište i film bit će Zoran Perović.

Unatoč tome što su skupštini nazočila tek 32 člana s pravom glasa od njih ukupno 71, Provjereni i Izborni odbor potvrdili su pravovaljanost za donošenje svih odluka. Posebnost ove skupštine bio je i redoslijed nekih točaka dnevnog reda pa je tako najprije izabrano novo vodstvo i upravljačka tijela, a tek onda su dane razrješnice dosadašnjima. Jednako tako se postupilo i kod izbora voditelja odjela.

Predsjednik Črpić govorio je općenito o radu samoborske Matice i njezinom djelovanju u kulturi, pri čemu se dotaknuo i striktnih propisa u financiranju neprofitnih udruga što se tiče njihovih rashoda, jer smatra da bi se širim prostorom u tom dijelu ostvarilo više programa.
Od 149 tisuća kuna, od kojih najveći dio (oko 101 tisuća kuna) dolazi od Grada Samobora i Zagrebačke županije, u 2017. potrošena je 141 tisuća kuna.  

O provedenim aktivnostima po mjesecima u prošloj godini nešto više je rekla tajnica Lada Lokmer.

Skupštinare su pozdravili i gosti: Ida Hitrec u ime Predsjedništva Matice hrvatske, gradski pročelnik Juro Horvat, Darko Kiseljak iz samoborskog Komunalca, Ivica Kapuđija u ime svetonedeljskih matičara, Božidar Laušin iz Gljivarske udruge Sunčanica te ravnateljica POU Samobor, Jelena Vojvoda.

Svojim glazbenim nastupima skupštinu su uveličali trubač Mario Magaš i violinistica Lara Rimac, a prije zajedničkog druženja uručene su zahvalnice Ljubici Šego, Jeleni Vojvodi, Zdenki Merčep, Renati Glojnarić, Viktoru Meczneru, Željku Hajtoku, Medičarni Oslaković i samoborskom Komunalcu.

 

Objavljeno: 20.03.2018.