T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Muzej

Izlaže Samoborski Podravac

Želite li vidjeti majstora na djelu, raspitajte se u našem Muzeju kada će i u svom rodnom gradu pokazati kako nastaju njegova ulja na staklu

Samoborac Milan Nadj dobro je poznat u likovnim krugovima i među ljubiteljima naive ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu. Njegova ulja na staklu i platnu nalaze se u bojnim privatnim zbirkama i poznatim galerijama na gotovo svim kontinentima pa nije čudo što je otvaranje njegove izložbe u Samoborskom muzeju u četvrtak, 18. svibnja, pobudilo veliku pažnju Samoboraca i poklonika njegova rada. 

Iako je svoje mlade i zrele dane proveo u Podravini, gdje se i susretao s našim poznatim slikarima naivcima starije generacije, nakon čega se i sam počinje ozbiljno baviti slikanjem, rodni Samobor čest mu je motiv i inspiracija u radu.

Uz obitelj i prijatelje, Nadju su na ovoj izložbi čestitali i toplo ga pozdravili ravnatelj Muzeja Miroslav Milonjić, gradski pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, a program dobrodošlice pripremili su mu stihovima i pjesmom Milan Žegarac Peharnik u ime Matice hrvatske te članice Udruge Etno-fletno.

Izložba Milana Nadja naziva Zavičajne idile otvorena je u povodu Međunarodnog dana muzeja i ostaje otvorena do 18. lipnja, a naš vrsni umjetnik tijekom njezinog trajanja i osobno će u nekoliko navrata pokazati kako nastaju njegove slike.

Objavljeno: 03.06.2017.