T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Izložba Irene Podvorac u Galeriji Prica

Opsesija i buđenje - uz mačke

Naša sugrađanka, vrsna umjetnica Irena Podvorac svojom je novom izložbom naziva Opsesija – Buđenje iz hibernacije, koja je u srijedu, 5. prosinca, otvorena u Maloj dvorani Galerije Prica, ponovno oduševila brojne posjetitelje i poklonike njezinog likovnog izričaja.
Ovaj puta izložila je još i skice i reljefe, koji prethode realizaciji zaista zanimljivih i iznimnih Ireninih kiparskih djela. Životinje su često u središtu njezine pozornosti, a pogotovo mačke, kojima je "posvećena" i ova samoborska izložba. 

Iz skulptura mačaka koje je napravila Irena Podvorac izvire njihov (i njezin) karakter, mudrost, profinjenost, gipkost, vrckavost, duhovitost, ženstvenost i sve drugo što je svojstveno nekom individualnom biću.

Povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka Branka Hlevnjak govorila je više o izloženim radovima te pozvala nazočne da i kupe neko od djela, jer su zaista umjetnički vrijedna.

Irena Podvorac zahvalila je svima koji su doprinijeli realizaciji ove izložbe te pojasnila zašto neko vrijeme nije izlagala, kao i svoju opsesiju mačkama.

Nazočne je pozdravila i ravnateljica POU-a Jelena Vojvoda, a izložbu je otvorila zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Grada Samobora Maja Gračanin. 

Izložbu svakako pogledajte do 5. siječnja 2019. godine.

Objavljeno: 06.12.2018.