T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Izloženi radovi dospjeli na natječaj "Prica i Pečuh"

U Pečuhu otvorena izložba u povodu 10 godina međunarodne likovne kolonije za učenike  

Nakon izložbe 10 godina međunarodne likovne kolonije za učenike osnovnih škola "Mala škola ksilografije i umjetničke fotografije", koja je priređena u samoborskom Bunkeru - Centru za mlade, izložba se preselila u Pečuh.

Izložbu je organizirao, uz Zakladu Zlatko i Vesna Prica, Hrvatski klub August Šenoa, a postavljena je u  galeriji Doma kulture PKK Apaczai Csere Janos. Izložba se sastoji od dva dijela te su, osim ksilografija i fotografija s likovne kolonije, izloženi radovi učenika dospjeli na natječaj "Prica i Pečuh". Radove je ocijenila komisija i dodijelila nagrade, a četiri prvonagrađena učenika pozivaju se na likovnu koloniju u Tar. 

Otvorenje izložbe bilo je u petak, 10. svibnja. Okupljene učenike, mentore i roditelje u ime centra pozdravio je Atila Pavlovich, a u ime Zaklade profesor Ernest Barić, prenoseći pozdrave upraviteljice Zaklade Marice Jelenić. 

Nagrađenim učenicima čestitao je predsjednik komisije, docent odsjeka za slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Pečuhu Czaba Hegyi, a prevoditeljica iz Hrvatskog kluba Magdalena Molnar Drinoczi dijelila je prizanja i nagrade. 

Otvorenju su prisustvovali učenici koji su sudjelovali na koloniji, kao i njihovi voditelji i mentori Krisztina Simon, Gabor Kemenyffy, a Ferenc Kosa te iz Samobora nastavnici Nevenka Miklenić i Slaven Jurić.

Objavljeno: 14.05.2019.