T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti

Još jedan Porin stiže u Samobor!

Uz onaj Mihaela Paara, koji je Porina dobio u kategoriji najbolje skladbe klasične glazbe još jedan Porin – najprestižnija glazbena nagrada – stigla je u Samobor

Još jedan Porin stiže u Samobor!

Ilustratorica i grafička dizajnerica iz Samobora Branka Hollingsworth Nara zajedno s Vjekoslavom i Ivanom Crnojevac dobitnica je Porina za naslovnicu albuma “Život nije siv” Mije Dimšić i to za najbolje likovno oblikovanje.

Branka Hollingsworth Nara jedna je od onih koja se u Samoboru nije rodila, već ga je svjesno i „s predumišljajem” izabrala za život.

Grafički fakultet, smjer grafičko oblikovanje završila je u Zagrebu, a potom i poslijediplomski studij ilustracije za djecu i mlade EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona.

Višegodišnja je suradnica u svim vodećim izdavačkim kućama, ilustrira udžbenike, dječje knjige, crta stripove, plakate za dječje kazališne predstave…

Dvije godine u POU Samobor vodila je Malu školu stripa, a autorica je i djeci omiljenog lika Cmoljca – maskote samoborske dječje knjižnice.

Kao jedna od 23 autorice stripa u regiji, uvrštena je u antologiju Ženski strip na Balkanu, a posljednjih mjeseci kao dopredsjednica Udruge Sretno dijete pokrenula je program Plavi bor – znanstveno kreativne radionice za djecu u unajmljenom prostoru Udruge u Kompareovoj ulici u Samoboru.

Ondje s Marijom Mapilele vodi radionice stripa utorkom, kreativni program Štrikam&spikam za odrasle četvrtkom i art&craft radionice za najmlađe subotom ujutro pod imenom Mudroglavci.

Objavljeno: 27.03.2018.