T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstavljanje knjiga

Kako iz sebe izvući ono najbolje

Veleposlanica Bugarske Tanya Dimitrova u Gradskoj knjižnici predstavila svoju knjigu naslova 365 danas - promijeni sebe i ostvari svoje ciljeve

Kako iz sebe izvući ono najbolje

Veleposlanica Republike Bugarske u RH Tanya Dimitrova još se jednom predstavila tijekom Tjedna strane kulture u našoj Gradskoj knjižnici, ovaj puta u ulozi spisateljice. Naime, uz doktorate iz etnologije i folkloristike, veleposlanica Dimitrova ima još i diplome iz teologije i novinarstva, a ovaj put odlučila je posjetiteljima knjižnice u četvrtak, 23. studenoga, predstaviti svoju treću knjigu naslova 365 danas - promijeni sebe i ostvari svoje ciljeve.

Kroz svoje široko obrazovanje shvatila je da ne postoje recepti za sreću ili uspjeh u životu pojedinca, ali je postala svjesna da se kroz male, svakodnevne pozitivne zadatke i pomake koje si čovjek postavi pred sebe, može itekako približiti tim ciljevima te izvući ono najbolje iz sebe, za sebe i svoju okolinu.

U vrijednost ove metode mogli su se uvjeriti i nazočni, kojima je veleposlanica zadala riješiti naizgled jednostavna pitanja o redoslijedu i hijerarhiji njima važnih osoba i događaja u životu.

Svojom novom knjigom radnog naslova Krštenje kod Hrvata katolika, sakrament i tradicija, kako je najavila, nastojat će ispričati svojih 5 lijepih veleposlaničkih godina u Hrvatskoj.

Objavljeno: 24.11.2017.