T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

Klapskom pismom podsjetili na netom minulo ljeto

7. Mala ljetna muzika Klape Poj i njihovih gostiju

Samoborska Klapa Poj svojim se izvedbama dalmatinskih pjesama već dokazala na klapskoj sceni sudjelujući na brojnim festivalima i susretima klapa, s kojih se vraćaju i s pohvalama i nagradama. Usto, dokazali su se i kao dobri organizatori pa tako zimi u Samobor na našu smotru dolaze ponajbolje klape iz cijele Hrvatske, a prije sedam godina utemeljili su i glazbenu manifestaciju Mala ljetna muzika, koja se zadnjih četiri godine održava u atriju kod slastičarnice U prolazu, otkrivši do tada skriven kutak na samom Trgu, ambijentalno i akustički baš po mjeri za male koncerte.

Sve to i ne čudi, jer Klapa Poj rasla je pod paskom neumornog majstora i čuvara klapskog izričaja Ljube Stipišića Delmate, čiju ostavštinu brižno čuvaju. Tijekom godina stekli su i vjernu publiku, koja je i ove godine, u subotu, 9. rujna, mogla uživati u narodnim klapskim napjevima te poznatim komponiranim skladbama i obradama u duhu tradicionalne klapske pjesme.

S Dobra večer, Bog da brojne posjetitelje pozdravili su domaćini, nakon čega su izveli i dvije, ne samo najpoznatije nego vjerojatno i najljepše, pjesme – Jute san se zajubijo i Dalmatino, povišću pritrujena. Uslijedile su gošće – renomirana Ženska klapa Dišpet iz Zagreba, toplo pozdravljena za svoj nastup i izabrani repertoar, u kojem je za ovu prigodu svoje mjesto našla i čuvena Šibenska molitva.

Uz brojne Samoborce, njihove goste i prijatelje, Malu ljetnu muziku pratio je i gradski pročelnik Juro Horvat u društvu supruge i županijske pročelnice za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenije Čuljak.

Objavljeno: 11.09.2017.