T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstavljanje knjiga

Knjiga za svaku kućnu biblioteku

Božidar Laušin u Gradskoj knjižnici predstavio svoju zbirku stihova Legenda o šumi

Malo je naših sugrađana koji, ako ga baš i osobno ne poznaju, nisu barem čuli za Božu Laušina. Zato je u srijedu, 29. svibnja, Gradska knjižnica opet bila premala da se u nju smjeste svi koji su došli na predstavljanje njegove knjige stihova Legenda o šumi.

Uvodno je sve pozdravila ravnateljica knjižnice Mirjana Dimnjaković, iskorištivši priliku da mu uruči i prigodan poklon, a zasvirao i zapjevao mu je poznati duo MaLa, Maja Cipek i Lada Lokmer, kojima se kasnije s gitarom pridružio i Ivan Sečen, svi redom kolege iz samoborskog Ogranka Matice hrvatske, koja je i izdavač ove zbirke pjesama. Predstavljanju je nazočio i zamjenik župana Zagrebačke županije, Hrvoje Frankić. 

Sa svestranim Božekom je o njegovom životu i brojnim aktivnostima kojima se bavi pričao Zoran Perović, urednik izdanja i autor predgovora u knjizi. A Božo uvijek ima puno toga za podijeliti sa svojim sugrađanima, jer može pričati i kao vrstan kristalobrusač, dobitnik brojnih nagrada za sudjelovanje na Fašniku, izvrstan gljivar i kuhar, poznavatelj i čuvar naših šuma, a sada i kao pjesnik.

Svoju ljubav prema šumi i, posebno, gljivama, pretočio je u više od 50 pjesama, pisanih čistom samoborskom kajkavštinom, u kojima je opisao i brojne zanimljive šumske dogodovštine.

Knjiga je to koju bi trebala imati svaka samoborska kućna biblioteka pa ju svakako nabavite.

Objavljeno: 30.05.2019.