T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Kultura i tradicija nas čvrsto povezuju

Dan Europe Samoborci proslavili uz Folklorni ansambl Mladost i Klapu Poj

Dan Europe, koji svake godine obilježavamo 9. svibnja u spomen na Schumanovu deklaraciju, koja se smatra začetkom današnje Europske unije, slavi se diljem našeg kontinenta, ali i daleko šire. Osim zajedničkih političkih i gospodarskih ciljeva te prostora na kojem živimo, narode Europe još više povezuju kultura i tradicija, koju žele pokazati, prenijeti i ostaviti sljedećim naraštajima.

Upravo takvu poruku su u povodu Dana Europe u subotu, 12. svibnja, odaslali članovi Folklornog ansambla Mladost i Klape Poj na središnjem gradskom trgu brojnim Samoborcima i gostima našega grada.

U sklopu programa pjevale su se domaće popevke, djeca su mogla uživati u već zaboravljenim igrama kojima su se nekada zabavljali njihovi bake i djedovi, plesali su se najpoznatiji stari samoborski plesovi, a nije izostala ni gastro ponuda za sve izvođače i posjetitelje – "strajbalo" se 776 jaja (toliko nam Samobor ima godina) pa ispeklo sa špekom i porilukom.

Kroz program, u kojem su mogle uživati sve generacije, vodila je umjetnička voditeljica FA Mladost Ivančica Pogrmilović.

Objavljeno: 14.05.2018.