T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Kupujte "domaće" umjetnine

Božićna prodajna izložba članova Matice hrvatske u Galeriji Art Zumbur

Kupujte

Dvadesetak radova članova Likovnog odjela Matice hrvatske – Ogranak Samobor predstavljeno je na tradicionalnoj božićnoj prodajnoj izložbi, koja je u srijedu, 22. studenoga, otvorena u  Galeriji Art Zumbur.

Vlasnica galerije Metka Šetin pozdravila je nazočne umjetnike i goste, poželjevši im da se u obnovljenom prostoru, koji privlači i kupce susjedne male trgovine s potrepštinama za likovnjake, osjećaju ugodno i dobrodošlo.

Dio radova koji se prodaju na ovoj izložbi u vlasništvu su Matice hrvatske, dok su ostali u vlasništvu samih autora, a ovaj put svoje radove, nastale na različitim kolonijama, izložili su Maja Cipek, Đurđica Debogović, Vlado Gvozdanović, Grozdana Korpar, Milan Kuhar, Ivo Jandrečić, Franjo Jurčin, Nevenka Miklenić, Zdenka Resar, Maja Šmit, Snježana Zakanj Radovanić i Željko Nemec. Naglasila je to i voditeljica samoborskog Likovnog odjela MH Snježana Zakanj Radovanić te posebno istaknula raznolikost tehnika i motiva.

Govoreći o radovima, prof. Nemec pohvalio je autore, koji su redom pokazali znatan napredak, a time i kvalitetu, te im čestitao na ustrajnom radu.

Glazbeno je pjesmom i svirkom otvorenje upotpunila Lada Lokmer, a prigodne stihove pročitala je Zlata Bujan Kovačević.

 

Objavljeno: 23.11.2017.