T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Ljetu u Samoboru još nije kraj

Mala ljetna muzika Klape Poj i mladih gitarista

Uz brojna kulturna i druga događanja na otvorenom, Samoborci se polako opraštaju od ljeta. Ni subota, 15.9., nije bila iznimka, a uz gotovo cjelodnevna događanja na glavnom gradskom trgu i oko njega, nakon zalaska Sunca brojni ljubitelji klapske pisme došli su čuti što im ove godine nudi 8. po redu izdanje Male ljetne muzike.

Koncert, koji pod pokroviteljstvom Grada Samobora i uz svesrdnu pomoć samoborskog Komunalca organizira naša Klapa Poj i njihov voditelj Bojan Pogrmilović, ove se godine preselio među stare i nove krovove, u ugodan, skriven prostor uz Glazbenu školu Ferdo Livadić. Sličnih prostora u Samoboru ima još i trebalo bi ih češće koristiti.

Uz domaću Klapu Poj i njihove izvedbe uglavnom narodnih klapskih napjeva u obradama najvećih majstora ovog izričaja, nastupili su i mladi gitaristi Marija Crljen i Borna Dekanić, učenici 3. razreda Srednje Glazbene škole Ferdo Livadić, koji su, pod paskom svojih nastavnica Vesne Faullend Heferer i Ivane Trogrlić Mandić, publici približili i dio Mediterana.

U lijepoj glazbenoj večeri, kroz koju je posjetitelje vodila Iva Barun, sa svojim sugrađanima, njihovim gostima i prijateljima, uživali su i gradski pročelnik Juro Horvat i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić.

Objavljeno: 17.09.2018.