T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Kino

Mali je sve razveselio

Samoborska premijera filma Mali Antonija Nuića

Dobro raspoloženi izašli su u srijedu, 27. veljače, iz kina naši filmofili, jer na repertoaru samoborskih premijera bio je film Mali, scenarista i redatelja Antonija Nuića. Unatoč netom odgledanoj teškoj i povremeno mučnoj, ali i posve životnoj, priči o ocu koji nakon izlaska iz zatvora želi zadržati skrbništvo nad sinom, jer mu žena umire, a tu je još i njegova bivša ekipa i stari život koji ga nemilosrdno prate i vuku natrag u glib, publika je bila itekako zadovoljna, jer je pogledala odličan domaći film. 

A znamo svi kako po tom pitanju stojimo u odnosu na druge nacionalne kinematografije. K tome, u Samobor je stigla i brojna ekipa koja je radila na filmu, na čelu s Nuićem i Malim - Vitom Dijakom, pravim sinom nositelja glavne role u filmu Franje Dijaka. Na filmu je, uz svima nam dobro znane ostale glumce (Rakan Rushaidat, Hrvoje Kečkeš, Bojan Navojec, Robert Ugrina, Živko Anočić, Paško Vukasović, Iva Babić i Ksenija Marinković) i iskusne filmaše, u "pozadini" radila i šesteročlana samoborska ekipa u sastavu Alan Koletić, Trpimir Krajačić, Nikola Barišić, Vedran Mažuranić, Jurica Markovina i Slaven Matuza. 

Uslijedilo je ugodno druženje, a svima koji još nisu pogledali Maloga mogu to još u četvrtak i petak, 28. veljače i 1. ožujka, do kada je ovaj film na repertoaru našega kina.

Objavljeno: 28.02.2019.