T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Predstavljanje knjiga

Malo podsjećanje na sevdah

U samoborskoj Gradskoj knjižnici obilježen Međunarodni dan kulturne raznolikosti

Malo podsjećanje na sevdah

U povodu Međunarodnog dana kulturne raznolikosti u Gradskoj knjižnici Samobor u ponedjeljak, 21. svibnja, svoju zbirku pjesama Po sevdahu pomalo mirišem predstavio je Abdulah Bećirević Alija, koji je u Samobor stigao u pratnji književnika i jednog od recenzenata Kemala Mujičića Artnama, moderatorice ove pjesničke večeri Sonje Kušec i glumice Urše Raukar, koje su, uz autora, čitale njegovu poeziju.

Bećirevićevi stihovi snažno zadiru u sve dijelove svjetovnog i duhovnog života čovjeka koji je proživio rat i istinski se bori protiv svih oblika nasilja. Po tome je on zaista i "ratni pjesnik", kako ga često nazivaju, jer svojim pjesmama i danas "ratuje" – za mir, ljubav, pravednost i ravnopravnost među ljudima i narodima.

Sve to su, pred brojnom publikom, glazbeno potpomogli klavijaturist Hladnog piva Milko Kiš Deda i Dunja Reškov svojim vokalom, uz poznate sevdalinke i pjesme s porukama.

Alija se sigurno neće naljutiti ako kažemo da nema pravog Bosanca u kojem ne živi sevdah i koji nema svoj nadimak, koje s ponosom može nositi u svijet, jer ima on i više od toga.

Objavljeno: 22.05.2018.