T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

Matoš nije stranac u Rudama

Koncert KUD-a Oštrc "Si Rudari dobri gospodari" posvećen dugogodišnjem umjetničkom voditelju Goranu Ivanu Matošu

Kad je Goran Ivan Matoš prvi put prošao pokraj čuvene table "Stranče, ušao si u Rude", vjerojatno nije ni sanjao da će baš tu nastaviti dolaziti i sljedećih 20 godina, unatoč zagrebačkoj adresi, gdje i danas živi. U Rude je došao na poziv svog prijatelja Mihaela Lehpamera, kojeg je upoznao na jednoj od škola folklora, u vrijeme kada su Rudari tražili voditelje za svoj KUD. 

Svojem dugogodišnjem umjetničkom voditelju i koreografu, danas ravnatelju Osnovne škole Samobor, članovi Kulturno-umjetničkog društva Oštrc posvetili su zato ovogodišnji koncert naziva "Si Rudari dobri gospodari", koji je održan u subotu, 8. travnja, na kojem su mali i veliki plesači, svirači i pjevači iz Ruda izveli, osim jedne dječje, samo njegove koreografije, za koje je glazbene obrade napravio Tomislav Jozić, također dugogodišnji voditelj orkestra, i tako proslavili njegovih 20 godina rada u društvu. 

A koliko cijene i vole svojeg Matoša, pokazala je i publika ispunivši dvoranu kina do posljednjeg mjesta, pozdravljajući svaku izvedbu burnim pljeskom. Kako Rudari nisu samo dobri gospodari, već i sjajni domaćini, u goste su pozvali i prijatelje iz Folklornog ansambla Matija Gubec iz Karlovca, KUD-ova Tena iz Đakova i Vrhovje župe Dubranec iz Donjeg Dragonošca te Folklorni ansambl SKUD-a Ivan Goran Kovačić iz Zagreba, u kojemu je Matoš napravio svoje prve plesne korake. 

Puno smijeha i veselja, nakon više od dva sata programa, na kraju koncerta priuštili su svom voditelju članovi KUD-a Oštrc malim igrokazom, kojim su "zorno" prikazali kako izgledaju njihove uobičajene probe, nakon čega su ga i prigodno darivali. Zahvalnicu Grada Samobora dugogodišnjem kulturnom djelatniku predala je potpredsjednica Gradskog vijeća Maja Gračanin.

 

Objavljeno: 10.04.2017.