T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

Mladi i razigrani i u 210-oj godini

Tradicionalni koncert Gradske glazbe i njihovih gostiju za Dan grada

Obljetnički koncert Gradske glazbe i njihovih gostiju počeo je u subotu, 21. listopada, na Trgu kralja Tomislava već u poslijepodnevnim satima, a potrajao je sve do pola 9 navečer. Za njihov 210. rođendan u goste su im došli dragi prijatelji, domaći i strani orkestri, koji su raspjevali i rasplesali publiku u šatoru, a mjesto za sjedenje na terasama kafića bilo je poput dobitka na lutriji.

Nastupili su Corpo Bandistico Mons. Aldrighetti Soave iz Italije, Glazbeno društvo Spinčići iz Kastva, Pihalni orkester Kostanjevica na Krki i, na kraju, naša Gradska glazba. Bolju čestitku slavljenicima nisu ni mogli poslati, jer širok glazbeni repertoar, a mogli smo čuti gotovo sve, od klasičnih skladbi pisanih za puhačke orkestre sve do obrada Princea, Bowiea, Queenovaca, kao i brojnih drugih svjetskih glazbenika svih žanrova, odlična svirka, vesele rođendanske poruke s pozornice upućene i našoj Gradskoj glazbi i Gradu Samoboru za njegov rođendan razveselili su i mlado i staro na Trgu. Kako je i red, svirači su se publici za topao prijem i buran pljesak odužili i glazbenim bisevima, jer drukčije nisu ni mogli.

Koncert su završili domaćini, s kojima je i ovaj put nastupio vrstan pjevač i zabavljač Adalbert Turner Juci. Iskazali su se i svirači solisti Gradske glazbe, nastalo je opće veselje uz ples, u čemu su prednjačili gosti koji su već odradili svoje nastupe, i bila je prava šteta što su pozornicu morali napustiti radi priprema za večernji koncert Massima.

Vesele glazbenike, svoje sugrađane i njihove goste, na početku je, nakon što su svi zajedno odsvirali Kraj kapele sv. Ane, pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić.

 

 

 

 

Objavljeno: 23.10.2017.