T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti

Najljepše je vrijeme ono provedeno uz knjigu

Uz red priča, red glazbe i obavezno ugodno druženje knjigoljubaca završila je i 6. Noć knjige u Samoboru, jer, trebalo se pripremiti i za predstojeća dvodnevna događanja, kojima su tako svi mogli knjigom zagrliti cijeli vikend

Najljepše je vrijeme ono provedeno uz knjigu

Najdulja Noć knjige u Hrvatskoj počela je u petak, 21. travnja, u samoborskoj Gradskoj knjižnici. Svojim posjetiteljima, ljubiteljima knjiga i svima koji vole dolaziti u našu knjižnicu, naše knjižničarke i knjižničari pripremili su, kao i uvijek, bogat i raznolik program. Uvod u večernja događanja bila je dječja predstava Šuma Striborova, u izvedbi Dramske grupe GKS Skečeri, nakon čega su se svi preselili na Odjel za odrasle.  

Kroz kratak promotivni film o čitanju i knjigama naši poznati sugrađani ispričali su zašto vole i zašto je važno čitati, a potom su dodijeljene nagrade najboljim fotografima amaterima koji su svoje fotografije poslali na natječaj Knjiga za svaki dan. Prigodne pakete knjiga iz ruku našeg poznatog fotografa i sugrađanina Romea Ibriševića tako su dobili Marina Vrdoljak, Julija Domac i Edo Toplak, a čestitke je primila i naša knjižničarka Željka Vrbančić, koja je osvojila 2. mjesto na fotografskom natječaju Knjige i knjižničari, koje je organiziralo Zagrebačko knjižničarsko društvo.

Knjižnični dječaci (Antun Stašić, Ranko Purić, Pere Ištvanić i Marjan Krajna), kako su se za ovu prigodu nazvali, a inače sviraju u sastavu koji prati Radu Šerbedžiju, svojim su izborom glazbe i izvedbama ponovno oduševili sve prisutne.

Svojim kratkim pričama, predstavljajući svoju novu zbirku priča naslova Kako sam postao zao, predstavio se svestrani Ilija Aščić. Aščića i njegov zbilja zanimljiv i pomalo turbulentan životni put upoznali smo kroz razgovor koji je s njim vodila Draženka Robotić. 

U subotu je uz Dan planeta Zemlje održana Knjižnična biciklijada od Zagreba do Zaprešića, a mali planinari HPD Japetić za nedjelju su organizirali šetnju Anindolom uz pričanje samoborskih legendi.

 

Objavljeno: 23.04.2017.