T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Izložbe

Nakon zastoja zbog obnove, startala i Galerija Prica

U Maloj dvorani Galerije Prica izlaže Mihovil Dorotić, a na katu novi postav radova Zlatka Price

U zgradi Hrvatskog doma, uz dvoranu kina, onovljeni su i prostori Galerije Prica, u kojoj su u četvrtak, 25.10., otvorene čak dvije izložbe.

U Maloj dvorani otvorena je izložba radova našeg cijenjenog Samoborca Mihovila Dorotića, koji je predstavio svoje radove naziva Vizualne kompozicije. O svom novom slikarskom ciklusu govorio je sam Dorotić, koji je naglasio kako su ove slike nastajale u nekoliko faza - prvi sloj su gusta boja i široki potezi kistom, pa razigranost "action paintinga" sa sličnom paletom u točkastom ritmu, a treći sloj je u pojedinim slikama i geometrija koja im je dala i prostornu dimenziju. Inspiraciju je našao, kako je istaknuo autor, u Samoboru u različitim godišnjim dobima, Rovinju, zelenoj paleti Mrežnice ili pak u ljubičastoj Trogira. Izložba Mihovila Dorotića otvorena je do 11.11.

Pozdravljajući brojne posjetitelje, u povodu otvorenja novih izložbi i obnovljenih prostorija, kustosica Galerije Prica Nikolina Šimunović izrazila je zadovoljstvo povratkom u svima dobro poznate dvorane, tim više što je prošli tjedan navršeno punih 16 godina od početka rada Galerije.

Šimunović je predstavila i novu izložbu Neponovljivi Prica, koja se može razgledati na katu, a koja je, uz već poznata djela, obogaćena i upotpunjena Pricinim crtežima i grafikama. Dio njih je otkupljen, a dio je doniran pa je kustosica zahvalila i donatorima.
Izložbe je otvorio pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, a u glazbenom programu sudjelovala je Klapa Poj, koje je član i sam Dorotić, uz klavirsku pratnju njegove supruge Kornelije.

Objavljeno: 26.10.2018.