T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

Naše Samoborke dale su si oduška

Obljetnički koncert Vokalnog ansambla Samoborke u povodu 35 godina rada

Samobor je odavno poznat kao grad u kojem se posebno njeguje glazba. Od samoborskih svirača i pjevača već dugi niz desetljeća strepi domaća i inozemna konkurencija na brojnim smotrama i festivalima na kojima naši Samoborci sudjeluju. Ni Samoborke tu nisu iznimka, već, dapače, pravilo.

Vokalni ansambl Samoborke prije 35 godina utemeljio je Željko Bradić, koji je već tada prepoznao pjevački potencijal članica Tamburaškog društva Ferdo Livadić, koje su od osnivanja činile nukleus Samoborki. Njegov rad sa Samoborkama nastavio je Bojan Pogrmilović, a unazad pet godina vodi ih Dražen Kurilovčan. O njihovom pedagoškom, umjetničkom radu i pedigreu ne treba više potrošiti ni slova, jer su, jednom riječju – besprijekorni.

Takav je bio i koncert u povodu 35. obljetnice rada i djelovanja Vokalnog ansambla Samoborke, koji je u utorak, 6. lipnja, održan u samoborskoj kino dvorani.

Naše Samoborke dale su si oduška, pokazale kak se popeva i tako svojim izvedbama bez daha ostavile dupkom punu dvoranu kina, koja je samo jako pljeskala i vikala "Bravo"!

Priču o Samoborkama i brojne "štiklece" iz 35 godina duge i uspješne karijere tijekom koncerta ispričala je voditeljica Vanda Bartulica, a velik jubilej uveličali su njihovi muški kolege iz samoborske Klape Poj.

Objavljeno: 07.06.2017.