T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Zanimljivosti

Nježnost u pastelu

Izložba Željka Nemeca u samoborskom Komunalcu

U prostorijama samoborskog Komunalca u utorak, 5. ožujka, otvorena je izložba akademskog slikara Željka Nemeca naziva Nježnost u pastelu. Na 20 slika nalaze se samo tulipani rađeni u tehnici pastela, kojom se, naglasio je sam autor, vraća slikarstvu te će se u budućnosti posvetiti još i slikanju ulja i akvarela.

O radu Željka Nemeca više je na otvorenju izložbe govorio Zoran Perović, koji je istaknuo kako Željka najčešće prepoznajemo kao vrsnog majstora umjetničke fotografije, s kojima se do sada predstavio na brojnim skupnim i samostalnim izložbama, a rjeđe kao vrsnog slikara, pa ova izložba time dodatno dobiva na značaju. Zahvalio je Perović Nemecu i na iznimnoj aktivnosti u radu samoborskog ogranka Matice hrvatske, jer je, između ostalog, uspio povezati i tako ostvario dobru suradnju i brojne zajedničke aktivnosti s ograncima u obližnjim gradovima, od Svete Nedelje i Jastrebarskog do Zaprešića.

Čestitke umjetniku uputio je i gradski pročelnik Juro Horvat, koji je i otvorio izložbu, a otvorenje su svojim izvedbama uveličali njegovi kolege i kolegice iz Matice violinist Ivan Mužanić te duo MaLa – Maja Cipek i Lada Lokmer.

Izložba je prodajna, a može se razgledati u radno vrijeme Komunalca.

Objavljeno: 06.03.2019.