T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Koncerti

Novi,drugačiji repertoar Jeke

Proteklog vikenda Samobor je bio dom zborašima iz Međimurske županije

Novi,drugačiji repertoar Jeke

U Crkvi Sv.Anastazije u nedjelju, 15. travnja je u organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva Jeka i gostiju, župnog zbora Crkve sv.Antuna Padovanskog iz Čakovca održan koncert duhovne i svjetovne glazbe.

Gostima je pripala čast otvoriti koncert i nastupiti s pjesmama koje obilježavaju pouskrsno vrijeme, a na samom kraju svog dijela programa izveli su svojevrsnu himnu svoga kraja, Međimurje kak si lepo zeleno.

Nakon njihova nastupa Hrvatsko pjevačko društvo Jeka nastupilo je sa skladbama koje su nove i drugačije od uobičajenog repertoara. Našle su se tu skladbe Claudia Monteverdia –Lasciate mi morire za mješoviti zbor, Cesara Franka-Panis Angelicus za solista i zbor, gdje je sve okupljene u solo dionici svojim prekrasnim glasom i veličanstvenom izvedbom oduševila sopranistica i članica zbora Irena Kapor, a po prvi puta je i izvedena skladba Ludovica da Vittoria –Ave Maria također za solo i mješoviti zbor.

Okupljene prisutne u publici i zboraše pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća grada Samobora Miran Šoić pozdravivši ovu uspješnu suradnju među zborovima i pohvalivši razvijanje međužupanijskih odnosa i razmjenu tradicije i običaja kroz glazbu.

Uz samoborskog župnika koncertu je prisustvovao i župnik Crkve sv.Antuna Padovanskog iz Čakovca. Zahvalu za trud,upornost i marljivost te čestitke na organizaciji svom zboru izrekao je umjetnički voditelj Hrvatskog pjevačkog društva Jeka Maksimilijan Borić, napomenuvši da je zbor ušao u neke nove momente u kojima se bitno mijenja dosadašnji repertoar, uvode nove skladbe, ali i mijenja postava zbora, te pozvao sve koji žele nastupati, pjevati i sudjelovati u radu zbora da se pridruže Jeki.

Za sam kraj nastupa izvođači su zajednički izveli prekrasnu skladbu Marka Vukasovića Kraj kapele sv.Ane.

Koncert je financijski poduprijet iz proračuna Grada Samobora, a zahvale su upućene i samoborskom župniku velečasnom Davoru Štuljanu na pomoći oko organizacije koncerta.

 

Objavljeno: 19.04.2018.